Inglise ragbikommentaator Nick Heath lahutab pandeemia ajal rahva meelt igapäevategevusi kommenteerides.Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
29. märts 2020, 10:12

HEA TUJU VIDEOD | Spordikommentaatorid hoiavad pandeemia ajal häält soojas tuvide, koerte, mesilaste ja muu igapäevase peal

Koroonaviiruse pandeemia on sundinud suurema osa spordimaailmast pausile, kuid see ei tähenda, et kommentaatorid istuvad jõude. Leidlikud mehed leiavad alati variandi, kuidas häält soojas hoida.

Näiteks BBC spordikommentaator Andrew Cotter, kes tavaliselt keskendub golfile, ragbile, tennisele ja kergejõustikule, tegi koerte söömisest muheda mõõduvõtu. "Mul oli igav," põhjendas ta.

Peamiselt ragbit kommenteeriv britt Nick Heath hoiab häält regulaarselt soojas. Tema värvikad ja emotsionaalsed pealelugemised igapäevategevustele (näiteks õietolmu korjavatele mesilastele, pargis jooksvatele koertele ja palli mängivatele suvalistele inimestele) lahutavad tuhandete meelt ning on ületanud lugematul hulgal uudisekünniseid.

"Minu jaoks pole sport pelgalt tegevus väljakul," sõnas ta New York Timesile. "Olulised on ka atmosfäär, sündmus, kõla ja välimus."

Ameeriklane Josh Lewin peletas roostet eemale näiteks mikrolaineahjus valmiva toidu kommenteerimisega.

Lõpetuseks üks stiilinäide ka hispaaniakeelsest inforuumist, kus osava keelega härra kommenteeris naise kohvi valmistamist.