2019. aasta Monaco GP.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
29. märts 2020, 13:08

Äärmuslikud ajad nõuavad äärmuslikke meetmeid: vormel 1 valmistub revolutsioonilisteks lahendusteks

Ferrari vormelitiimi boss Mattia Binotto avaldas, et meeskonnad on valmis maailmameistri selgitamise nimel revolutsioonilisteks lahendusteks.

Ülemaailmne koroonaviiruse pandeemia jõudis enne F1-sarjani, kui too jõudis hooaega alustada. Praegu seisuga on edasi lükatud kaheksa esimest etappi, esimesena on kavas 14. juuni Kanada GP, kuid sellegi toimumine on äärmiselt kahtlane.

Sarja tegevjuht Chase Carey teatas sel nädalal, et usub, et on võimeline pandeemia kiuste välja nuputama 15–18 võidusõidust koosneva võistluskalendri (plaanis oli 22 etappi). 

Ferrari boss Binotto ütles Sky Italiale, et meeskonnad on kalendri koostamise juures nii paindlikud kui vaja. See tähendab võimalust, et näeme sel aastal kahepäevaseid võistlusnädalavahetusi tavapäraste kolmepäevaste asemel (reedene vabatreening nihkuks laupäeva), et oleks logistiliselt võimalik võistelda kaks nädalavahetust järjest erinevates paikades.

Niisamuti võib see tähendada hooaja lõpetamist järgmise aasta jaanuaris, mis oleks pretsedent – kunagi varem pole vormel 1 hooaeg veninud järgmisesse kalendriaastasse. Aastal 1962 lõppes hooaeg 29. detsembril, tänavu pidanuks see lõppema 29. novembril.

"Kui see lüke tagaks meile täielikuma 2020. aasta MMi ja uus hooaeg ei algaks enne märtsi, oleks see vägagi võimalik," sõnas Binotto.