Napoli külmutas Diego Maradona auks numbri 10, kuid on seda hiljem eksikombel siiski välja jaganud.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
29. märts 2020, 14:44

Maradona numbrit kandnud Rootsi jalgpallur: Napoli oli tegelikult selle külmutanud, aga...

Rootsi jalgpallur Karl Corneliusson (43) ei teinud maailma kõige vingema profikarjääri, kuid on end kirjutanud igaveseks vutilukku kui mees, kes kandis Napolis Diego Maradona särginumbrit 10, mis oli tegelikult argentiinlase auks külmutatud.

See juhtus hooajal 2004–05, kui Napoli mängis rahaliste raskuste tõttu Itaalia tugevuselt kolmandas liigas. "Serie A-s ja Serie B-s (Itaalia kahes tugevaimas liigas – M. T.) mängib iga mees terve hooaja sama numbriga, aga Serie C-s mitte," pajatas rootslane kodumaa väljaandele Aftonbladet.

"Seal saadab iga meeskond algrivistuse numbritega 1–11. Numbrid sõltusid positsioonist, meie asetuses kuulus number 10 vasakäärele, mis oli ka minu koht. Napoli oli tegelikult selle numbri külmutanud, aga see avastati vahetult enne esimest liigamängu.

Klubi püüdis apelleerida, aga selle teemaga ei tegeletud. Seega mina ja teine kutt, kes pretendeeris vasakääre kohale, pidime vastama palju küsimusele "mis tunne on kanda numbrit 10?". Ütlesin midagi sellist, et minu ja Maradona ainus ühisosa on see, et oleme võrdsed. Tulnukatega pole võimalik end võrrelda.

Aus olla, siis oleksin hea meelega number 10-st loobunud. See oli lihtsalt liiga suur, et sellega toime tulla.

Väikse poisina mõtlesin küll, et oleks lahe mängida Napolis särginumbriga 10 nagu Maradona. Ja ma polnud kaugeltki ainus. Ma sündisin aastal 1976, ta oli paljudele minuvanustele jumal. Ta oli teistest nii palju üle.

Minult küsitakse tänase päevani, kas ma tõesti mängisin Maradona numbriga. Eelistaksin olla inimeste teadvuses oma esitustega, mitte kellegi teise pärast, aga ma kahtlemata mängisin selles särgis.

Meile anti igaks mänguks kaks särki. Iga vastasmängija tahtis alati pärast kohtumist just minuga särke vahetada. Aga olin distsiplineeritud, ma ei vahetanud kunagi, vaid hoidsin kõik alles. Nüüdseks olen mõned ära andnud, kuid kaks-kolm tükki on veel kodus.

Ma ei saanud küll palju algkoosseisu, aga need olid lõbusad mängud. Oma ainsa värava Napoli eest lõin esimeses treeningmängus Ignazio Abate fantastilise eeltöö järel."