Andrei Ševtšenkole meenutab praegune olukord tema noorust, kui ta Tšernobõli katastroofi järel pidi toas passima.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. märts 2020, 16:25

KARM VÕRDLUS! Ukraina endine jalgpalliäss Ševtšenko: seis on sama keeruline nagu Tšornobõli tuumakatastroofi ajal

Endine Ukraina jalgpallitäht Andrei Ševtšenko näeb praeguse koroonaviiruse pandeemia ja Tšornobõli tuumakatastroofi vahel sarnasusi ning tunnistab, et arstid on meie aja kangelased.

Karjääri jooksul Kiievi Dünamos, AC Milanis ja Londoni Chelseas mänginud Ševtšenko on hetkel isolatsioonis Inglismaal. "Elan Londoni lähedal, natuke linnast väljas. Olen viimased 10 päeva olnud kodus," tunnistab ukrainlane Itaalia telekanalile Sky Sport.

"Elame keerulisel ajal, kus peame lootma, et olukord paraneb. Peame austama valitsuse tehtud reegleid, püsima kodus ja anname arstidele võimaluse teha oma tööd," leiab 43aastane Ševtšenko, kes hetkel töötab Ukraina jalgpallikoondise peatreenerina. "Kogu maailma arstid, õed ja vabatahtlikud on teinud suurepärast tööd ja tänan teid selle eest. Olete tõelised meie aja kangelased."

Ševtšenko võrdleb tänast olukorda 1986. aastal juhtunuga. "Olin üheksa aastaselt sarnases olukorras, kui Tšornobõli tuumajaam plahvatas," meenutab ukrainlane. "Oli väga keeruline aeg ja ainus võimalus oli kuulata valitsuse sõnu. Me ei tohtinud kodudest välja minna."

Ševtšenko sõnul peavad kõik inimesed olema ettevaatlikud, sest nad võivad enda teadmata viirust levitada. "Me ei tohi mõelda ainult endale, vaid kõigile, keda me võime nakatada."

Andrei Ševtšenko valiti 2004. aastal maailma parimaks jalgpalluriks. Karjääri jooksul võitis ta mängijana ühe Itaalia ja viis Ukraina meistritiitli ning tuli ka AC Milaniga Meistrite liiga võitjaks.