Rüstü Recber (paremal) 2008. aasta EMil Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
29. märts 2020, 20:11

Koroonaviirusega nakatunud legendaarne Türgi väravavaht viidi haiglasse. Mehe abikaasa: olen siiani šokis

Koroonaviirusega nakatunud legendaarse Türgi väravavahi Rüstü Recberi haigussümptomid olid nii karmid, et mees viibib haiglaravil.

"Viisime mu abikaasa Rüstü koroonaviiruse diagnoosi järel haiglasse. Oleme siiani šokis, kui kiirelt ja tugevalt sümptomid välja lõid," kirjutas sotsiaalmeedias ta naine Isle. Nüüd olevat mehe olukord juba stabiilsem.

"Need on kriitilised ja keerulised ajad. Soovin, et inimesed oleksid lugupidavad. Minu ja laste testid olid negatiivsed. Rüstü on haiglas ja me ei tohi teda näha," jätkas ta. "See ongi olukorra kõige keerulisem osa, et me ei tohi teda näha."

Türgi koondises 120 mängu pidanud Rüstü Recber tõusis tänu pikale patsile ja sõjamaalingutele tuhandete fännide südamesse. Recber veetis oma parimad aastad kohalikes klubides Fenerbahce ja Besiktas, kuid tal on kirjas ka neli mängu Barcelona särgis. 

46aastane väravavaht sai endistelt koduklubidelt sooje sõnu. "Soovime pikalt meie särki kandnud, endisele rahvuskoondise väravavahile kiiret paranemist. Loodame, et tema tervis taastub kiirelt ja saame varsti häid uudiseid," kirjutas Fenerbache Twitteris.

"Saa terveks Rüstü! Me armastame sind ja Barcelona seisab sinuga," kirjutas Hispaania suurklubi samas keskkonnas.

Rüstü Recberi meeldejäävaim suurturniir oli 2002. aasta MM, kui Türgi jõudis poolfinaali, kus kaotati napilt Brasiiliale. Mees lõpetas mängijakarjääri 2012. aastal.

Türgis on koroonaviirusega nakatunud üle 7000 inimese, kellest enam kui 100 on jätnud ka oma elu.