Võimalik, et Premier League'i jalgpall naaseb paari kuu pärast.Foto: Andrew Yates
Jalgpall
30. märts 2020, 09:12

Uus plaan: Inglismaa kõrgliiga mängitakse suvel lõpuni, kuid jalgpallurid vahepeal koju ei pääse

Suurbritannias ühe enam hoogu koguva koroonaviiruse tõttu on Inglismaa jalgpalli kõrgliiga hooaja lõpuni mängimine juba mõnda aega olnud suure kahtluse all. Kõige valjemini on kõlanud arvamus, et Liverpoolile võiks tiitli ära anda ja hooaja lõppenuks kuulutada, ent kuna see tähendaks miljoneid eurosid saamata jäävat teleraha, pole see liiga juhtidele kõige meelepärasem mõte. Nüüd ongi välja käidud uus plaan, kuidas hooaeg siiski lõpuni mängida.

Nimelt raporteerib The Independent, et järele jäänud 92 mängu peetakse juunis ja juulis maailmameistrivõistluste põhimõttel. See tähendab seda, et kõik meeskonnad paigutatakse Kesk-Inglismaa või Londoni hotellidesse n-ö laagritesse, kusjuures mängijate ja treenerite kokkupuuted välismaailmaga, seal hulgas oma peredega oleks minimaalsed. Mängijaid testitaks pidevalt, et vältida viiruse levikut pallurite seas. Sarnased piirangud seataks ka telemeeskondadele ja teistele mängudega seotud isikutele.

Mängud toimuksid mõistagi pealtvaatajateta, kuid kõik kohtumised kantaks üle televisioonis. Seejuures ei mängitaks mitte ainult nädalavahetusel, vaid kohtumised toimuks kogu nädala vältel. Võimalik, et suurtel staadionidel pallile pihta ei antaks, vaid matšid toimuks üldsegi treeningväljakutel.

Independenti teatel toetab valitsus seda plaani, kuna televisoonis üle kantavad jalgpallimängud aitaks püsida inimestel kodus. Viimastel andmetel on Suurbritannias koroonaviirusesse nakatunud üle 19 500 inimese, viirusesse surnuid on 1228.