Foto: Pixabay.com
Esport
30. märts 2020, 11:45

LOOTUSKIIR: Sony ei näe koroonaviiruses ohtu PlayStation 5 ilmumisele

Mõned nädalal tagasi avaldasime analüütikute ennustuse, mille kohaselt võiks koroonaviirus põhjustada uue generatsiooni konsoolide Xbox Series X ja PlayStation 5 ilmumise edasilükkumise. Nüüd aga annab Sony lootust, et kõik kulgeb plaanipäraselt.

Bloomberg vahendab, et koroonaviirus võib korstnasse kirjutada prognoositava kasumi kasvu ning sellest tulenevalt võib edasi lükkuda ka Aprillis toimuma pidanud tulude aruanne. Oktoobris ennustati kasvuks 840 miljonit jeeni, veebruaris tõusis ennustus 880 miljonini.

Pandeemia tõttu on aga kannatada saanud mitmete Sony tehaste tööd. Kaks Hiinas paiknevat tehast on tasahilju naasmas tavalise töörütmi juurde, Malaisias ja Suurbritannias asuvad tehased aga püsivad kohalike valitsuste korraldusel kuni aprillikuu keskpaigani suletuna.

Ometigi pole tulevik niivõrd tume kui esialgu paista võib. Nimelt sõnas Sony esindaja, et nende hinnangul ei tohiks koroonaviirus väga mõjutada nende uue generatsiooni konsooli ilmumist. PlayStation 5 peaks meieni jõudma millalgi käesoleva aasta lõpus.

Hiljuti tehti teatavaks ka Sony konsooli tehnilised andmed, kuigi tolle esitluse näol oli tegemist reha otsa astumisega. Loodetavasti aitab pettumust leevendada asjaolu, et PS5 hakkab jooksutama ka PS4 mänge.