Javier Jimenez rünnakul.Foto: Robin Roots
Võrkpall
30. märts 2020, 16:39

Koroonaviirusest tervenenud Saaremaa võrkpalliklubi mängija: õnneks elasin selle perioodi üle

Saaremaa võrkpalliklubi kuubalasest nurgaründaja Javier Jimenez tervenes hiljaaegu koroonaviirusest, ent püsib isolatsioonis. 30aastasele mängijale haigus suuri probleeme ei valmistanud ning nüüd tunneb ta end taas hästi.

Kuigi eriolukord on teinud teiste inimestega suhtlemise keeruliseks, on Kuuba koondisega Rio olümpiamängudel käinud Jimenezel igapäevased vestluspartnerid olemas.

"Räägin oma perega iga päev, teeme videokõnesid ning nad teavad, et olen terve. Tunnen end rahulikumalt pärast teadasaamist, et olen paranenud. Perekonnaga ühenduses olemine on aidanud mul tuju tõsta, kuid olen endiselt isolatsioonis," rääkis Jimenez kodusele ajalehele Granma.

Nurgaründaja meenutas ka seda, mis ajast ta Saaremaal pallib. Kuubalasel jagus Eesti kohta häid sõnu.

"Hakkasin Eesti liigas mängima 5. augustil ning mind võeti suurepäraselt vastu. Varem oli siin olnud üks kuubalane, see andis kindlust, et võrkpalluritesse suhtutakse siin lugupidavalt," lausus Jimenez.

Koroonaviirus jõudis Saaremaa võrkpalliklubisse, kus brasiillasest kapteni Daniel Macieli sõnul nakatus sellesse viis või kuus inimest, tõenäoliselt Itaalia meeskonna Milano Powervolley kaudu. Külalistiimi mängijatest olid mitmel viirushaigusele viitavad tunnused. Jimenez selgitas, et tema oli üks haigestunutest, kuid õnneks põdes ta seda kergelt ning nüüdseks on kuubalane terve.

"Pärast mängu Milano meeskonnaga hakkasid levima uudised, et mitmel nende mängijal olid viiruse sümptomid. Meid pandi karantiini ning andsime proovid. Kuigi minu oma oli positiivne, ei olnud mul raskusi, seega elasin selle perioodi edukalt üle," sõnas Jimenez.

Esialgu oodatakse kuubalast tagasi kodumaale 20. maiks. Hetkel pole aga selge, kas selleks ajaks lennuliiklus mingilgi kujul taastuda võiks. Ka Jimenez, kes oma perekonda igatseb, pole kindel, kas ta nii kiiresti Kariibi mere riiki tagasi pääseb.

"Hetkel on piirid suletud. Peaksin Kuubasse naasma mais, kuid tuleb vaadata, kuidas olukord aprillis muutub. Tahan näha oma kaht last, kolmeaastast tüdrukut ja ühekuust poisikest," lisas Jimenez.