Jelena Välbe.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
31. märts 2020, 09:48

PÕNEV: Jelena Välbe kergitas saladuseloori oma filmilt, mille võtteid tehti ka Eestis

Venemaa suusaföderatsiooni juht, kolmekordne olümpiavõitja Jelena Välbe rääkis portaalile sports.ru, kuidas toimuvad filmi „Valge lumi“, mis näitab tema elulugu, võtted.

Kas vastab tõele, et teie lapselaps mängib teid kaheksa-aastasena?

"Jah, Angelina. Ta tegi suurepärast tööd. Oleme sarnased, lapsepõlves olin umbes samasugune. Minu teada jääb veel filmida ainult paar episoodi."

Rajal kehastab Jelena Välbet Julia Belorukova. Kas see oli teie idee?

"Ütlesin kohe, et ainult tema suudab mind mängida. Lõppude lõpuks on Julia väliselt põhirolli täitja Olga Lermaniga väga sarnane."

Kuidas Julia filmimisega hakkama sai?

"Kui tal oleks olnud pisut rohkem lavakogemusi, oleks ta võinud mängida kogu rolli. Ja see pole ainult minu arvamus. Julia on väga lahe. Olen uhke, et selline inimene selles filmis mängib. Tüdrukutele-suusatajatele meeldis muide Olga Lerman väga. Eriti hea meel on mul selle üle, et valiti tõeliselt sõbralik ja professionaalne grupp. On näha, et see on meeskond. Kuigi mõned inimesed tutvusid alles võtetel."

Kas seal näidatakse kõiki maailmameistrivõistluste juhtumeid? Isegi Ljubov Jegorova dopingupattu?

"Muidugi. Sellest tuleb ka juttu. Kõik on nii, nagu toona oli. Kuid see pole filmi põhirõhk. Soovime, et see linateos oleks lastele eeskujuks. Ja et oleks patriootlik, samas lõbus ja tooks pisarad silma. Üldiselt ühe inimese tegelik elu."

Te ise ei ilmu filmis üheski rollis?

"Tahtsin osaleda massistseenis, kuid ei võetud. Nad ütlesid, et nägu pole üldse norrapärane. Aga kui tõsiselt rääkida, siis ei, oma näoga ma selles filmis ei osale."