Pilt on (äärmiselt) illustratiivne.Foto: Rockstar Games
Esport
31. märts 2020, 13:02

ÄRA LANGE OHVRIKS: internetis leviv „GTA 6“ treiler annab fännidele võltslootust

Ma saan aru – ajad on ärevad ning me vajame rõõmusõnumeid. Tõenäoliselt on vähe asju, mis teeks tuju paremaks kui teadmine, et Rockstari legendaarse mänguseeria „Grand Theft Auto“ kuues osa jõuab õige pea meieni. Aga.

Just seda lootust kasutatakse kurjalt ära ning nii leidubki aeg-ajalt pahatahtlikke inimesi, kes fännide tunnetega mängivad, Nii ongi internetti jõudnud treiler, mis esmapilgul ääretult tõetruu välja näeb. Antud videoklipp näikse justkui paljastavat kuuenda osa logo. Lõpetuseks lubatakse, et ametlik treiler saabub vaid kahe päeva pärast.


Oeh, kuskohast alustada? Esiteks, „GTA“ seeria on niivõrd mainekas, et meelitab ligi erakordselt suures koguses võrukaelasid, kes lahutavad oma meelt võltsuudiste ja -treilerite tootmisega. Täpselt sama saatus tabas ka sarja eelmist osa. Meenutagem kõiki „GTA V“ kohta kõlavaid kuulujutte, mis lõpus (nagu oodata võis) tõeks ei osutunud.

Teiseks, vaatleme lähedalt kuupäeva, mil ametlik kinnitus saabuma peaks. 30. märtsil postitatud treiler väidab, et see leiab aset kahe päeva pärast. Kiire pilk kalendrisse paljastab, et sihitavaks kuupäevaks on... 1. aprill. Teadaolevalt on tegemist võltsuudiste loojate meelispäevaga, mil teevad nalja eelkõige need, kes oskavad seda kõige vähem.

Tõsi, lootus sureb kõige viimasena. Juba varasemalt on ringi liikunud kuulujutud, mille kohaselt leiab „GTA V“ tegevus aset Vice Citys. Viimati said fännid päriselu Miamist inspireeritud linnas ringi sõita mängudes „Grand Theft Auto: Vice City“ (2002) ja „Grand Theft Auto: Vice City Stories“ (2006).

Tegevuskohtade taaskasutamise kasuks räägib asjaolu, et 2013. aastal ilmunud „GTA V“ viis mängijad tagasi fiktiivsesse Los Santosesse. Samas linnas toimus osaliselt ka 2004. aasta „Grand Theft Auto: San Andreas“.

On ilmselge, et fännide niigi kõrge huvi „GTA 6“ vastu on maailmas aset leidva valguses enneolematult kõrge ning haaratakse ka kõige hapramana tunduvast õlekõrrest. See kehtib nii antud treileri puhul, kui ka mulluste uudiste ja kuulujuttude kohta: hip-hop grupeering City Morgue andis mõista, et „GTA 6“ ilmub 2020. aasta suvel, üks leke väitis aga, et teosest saab aasta lõpus ilmuva PlayStation 5 eksklusiivmäng.

Rockstar Games pole seni ametlikult ühtegi kinnitust andnud.