Foto: Pixabay.com
Esport
31. märts 2020, 15:20

PÕHJUST MURETSEDA? Taani veebipoe sõnul maksab PlayStation 5 hingehinda

Sony järgmise põlvkonna mängukonsool PlayStation 5 peaks ilmuma juba selle aasta lõpus. Ometigi on nii mõnigi infokilluke veel saladuseloori all peidus, sealhulgas ka mängumasina välimus ning, mis veelgi tähtsam, selle hind.

Alles mõnda aega tagasi saime teada, et isegi Sony pole suutnud hinna osas konkreetsele otsusele jõuda. Mõjutavaid faktoreid on mitmeid: käesoleva aasta alguses levima hakanud koroonaviirus, samuti tahetakse koht kätte näidata enda lähimale konkurendile, Microsoftile. Esimese kohta on Sony esindaja siiski öelnud, et vähemalt konsooli õigeaegset ilmumist ei tohiks pandeemiast tulenevad piirangud ohustada.

Varasemalt on kulisside taga sahistatud, et PlayStation 5 hinnalipikult võiks vaadata vastu number, mis jääb 450-500€ kanti. Kui uskuda aga Taani veebipoodi Føtex, on reaalsus oodatust karmim.

Praegu on veebilehel märgitud konsooli ilmumiskuupäevaks 1. detsember ning hinnaks äärmiselt krõbedad 6989 Taani krooni ehk ligikaudu 936 eurot.

Kõige tõenäolisem versioon on, et tegemist on lihtsalt kohatäiteks pandud parameetritega. Küll aga ei saa välistada, et info hinna kohta on esmalt edasimüüjateni jõudnud ning alles siis tehakse avalikuks ka laiemale publikule.

Vaid mõned nädalad tagasi avalikustati PlayStation 5 tehnilised andmed. Samuti kuulutati, et uuel konsoolil saab mängida ka PlayStation 4 mänge.