Thierry Neuville'i stiilinäide Mehhiko rallilt.Foto: AFP/Scanpix
WRC
31. märts 2020, 20:22

Kas tõesti? Evans väidab, et Toyota ei kasutaks Hyundai kavalat nippi

Elfyn Evans arvab, et rallimaailmas peaks reegleid muutma. Nimelt lõi Mehhiko MM-etapil omajagu kaarte segamini Hyundai mees Thierry Neuville, kes avapäeva pooleli jättis, kuid pääses hiljem uuesti rajale tagasi.

Vimka peitus selles, et avapäeval esimesena startinud Neuville'i tabasid tehnilised probleemid. Laupäeval oli ta jälle rajal ning asus kihutama Toyota mehe Evansi järel ja oma tiimikaaslase Ott Tänaku ees.

Reeglite järgi pidanuks Neuville startima esimesena, kuid ta hilines meelega nii kaua, et pääseks rajale just Tänaku ees. Talle määrati ajalisi trahve, kuid need tema isiklikus seisus enam midagi ei muutnud.

Kõik oli reeglitega kooskõlas, aga sel moel oli belglane Tänakule suureks abiks. Nimelt on kruusarallidel eelis neil, kelle ees on rohekm autosid tee läbi sõitnud ja sealt omakorda lahtist kruusa eemaldanud.

„Reeglid peab üle vaatama. Ärge saage valesti aru: ma pole Hyundai meeskonna peale pahane, sest reeglid lubasid neil seda teha. See ei tähenda, et meie tiim oleks samamoodi käitunud,“ rääkis Evans DirtFishile.

Briti sõnul oleks väga lihtne ja aus reegel, kui näiteks reedel katkestanud sõitja tuleb laupäeval uuesti starti oma klassi viimase autona. „Kui sul on avapäeval suur probleem, siis pole ju enam vahet, mitmendana järgmisel päeval stardid.“

Hyundai boss Andrea Adamo ütles lühikommentaaris, et tema luges reegleid ja käitus vastavalt.