Foto: Infinity Ward / Activision
Esport
1. aprill 2020, 12:20

„Call of Duty: Warzone“ on ukse taha jätnud juba üle 50 000 petturi

„Petturid pole „Call of Duty: Warzone'is“ oodatud!“ Just sellise sõnumiga tervitab „Call of Duty“ meeskond kõiki Activisioni blogi lugejaid. Ühes oma hiljutises postituses räägivad ülipopulaarse battle royale mängu arendajad, milliste meetmete abil petiseid avastatakse.

Praeguseks hetkeks on 10. märtsil ilmunud teosest igaveseks eemaldatud juba üle 50 000 kasutaja, kes lootsid võita ebaausaid võtteid kasutades. Sõrme on pulsil hoitud juba esimesest päevast alates ning kasutatud on järgnevaid meetmeid:

  • Turvameeskond jälgib situatsiooni ööpäevaringselt, proovides leida potentsiaalseid rikkumisi.
  • Tiim analüüsib erinevaid petusüsteeme, et nende kasutajad kiirelt leida ja eemaldada.
  • Pidevalt parendatakse mängusisest süsteemi, mille abil saaksid kasutajad petturitest teada anda.
  • Iga teadaantud juhtum analüüsitakse läbi ning kui selgub, et tegemist on tõepoolest petmisega, tegutsetakse kiirelt, et rikkujale mängukeeld anda.

Arendajad väidavad, et jagavad meiega ka tulevikus andmeid ja infot petturite kohta. Endale antakse aru, et petistega võitlemiseks ei ole olemas ideaalset süsteemi, ent enda poolt tehakse kõik, et ausatel kasutajatel säiliks lõbus ja õiglane mängukeskkond.

Pole ime, et võrdlemisi uus „Call of Duty: Warzone“ juba niivõrd varajases staadiumis petturite tulva käes vaevleb. Fakt, et teos on täiesti tasuta ning et tegemist on „Call of Duty“ nime kandva mänguga, meelitab ligi hulgaliselt inimesi. Vaid kümne päevaga meelitati ligi üle 30 miljoni kasutaja.