Ott Tänak (paremal) vaatab, kuidas Martin Järveoja 2017. aastal pärast Sardiinia ralli võitu saltot teeb. Foto: AFP/Scanpix
WRC
2. aprill 2020, 08:54

TOHOH! Tänakule esimese suure võidu toonud auto kaob ralliajalukku?

2012 - Ott Tänak kihutab Ford Fiestaga Sardiinia rallil esimest korda MM-sarjas poodiumile. 2017 - Ott Tänak võidab Fiestaga samas paigas esimest korda MM-sarja etapi.

Nüüd aga plaanib M-Spordi meeskond suurt muudatust: Fiesta asemel soovitakse väidetavalt kasutusele võtta mudel nimega Puma, kirjutab DirtFish. Uudis avaldati 1. aprilli hommikul ning esialgu tekkis segadus, kas tegemist on naljaga. Veidi hiljem kinnitas autor David Evans Twitteris, et oleks sama loo avaldanud ka päev varem või hiljem.

M-Spordi juht Malcolm Wilson uudist ei kinnitanud, kuid ei lükanud ka ümber. Samas suhtles Evans Rahvusvahelisele Autoliidule lähedase allikaga, kes vihjas, et Ford Puma peaks sobima hästi 2022. aasta reeglimuudatustega, sest tegemist on hübriidautoga.

Nimelt läheb WRC pärast järgmist hooaega üle osalisele elektrimootorite kasutamisele. M-Sport olevat protsessis omakorda oluline niiditõmbaja ja püüab uusi reegleid mõjutada, et kasutusele saaks võtta just Puma mudeli.

Puma nimi pole rallimaailmas päris uus, sest sajandi alguses ehitati just selle mudeli kerele S1600 klassi auto.