Tommi MäkinenFoto: AFP/Scanpix
WRC
2. aprill 2020, 11:05

PÕNEV! Tommi Mäkineni suur unistus võib ikkagi täituda

Kõigi aegade parimate rallisõitjate sekka kuuluv Sebastien Ogier lubas, et tänavune hooaeg jääb talle viimaseks. Nüüd on olukord aga muutunud ning prantslane ei välista, et pikendab Toyotaga lepingut.

„Tegelikult kujutasin oma viimast hooaega teistsugusena ette,“ ütles ta Rallye Magazinile. Tulemuste osas pole Ogier'l midagi nuriseda: kolme etapi järel on ta MM-sarja liider ning Mehhikos noppis ta ilusa võidu. Küll aga valmistab muret rallihooaja jätkumine, sest koroonaviiruse tõttu valitseb suur segadus.

Praeguste plaande järgi on teadmata ajaks edasi lükatud Argentina, Portugali ja Sardiinia etapid. Suure tõenäosusega jäävad eelmainitud võistlused üldse ära. Juulikuine Keenia võidukihutamine on küll endiselt kalendris, kuid liiguvad jutud, et see etapp võib ära jääda ka koroonaviiruse välistel põhjustel. Kui olukord maailmas normaliseerub, siis ehk on paslik rääkida võimalusest, et augustis vajutatakse gaas põhja Soomes, kuid ühtegi garantiid pole.

Toyota boss Tommi Mäkinen rääkis juba varem, et püüab igal juhul Ogier'd ümber veenda ja temaga lepingut pikendada. Nüüd tundub, et soomlase unistus täitub just maailma muserdava viirusepuhangu tõttu.

„Praegu on vara veel lõplikult midagi öelda. Vaatame, mida järgmised kuud toovad,“ jättis Ogier ise otsad lahtiseks.

Küll aga vihjas prantslane, et 2022. aastal käiku minevad hübriidralliautod teda ei huvita. Seega oleks ehk mõeldav stsenaarium, et Ogier lööb kaasa veel hooajal 2021, mis tähendab ühe ajastu lõppu. Reeglimuudatused toovad sarja väga palju uut ning seni on sportlastelt kuulda peamiselt kriitikat.

„Ausalt öeldes ei tundu see kõik kuigi põnev. Olen kindel, et praegu ei leiaks ühtegi tippsõitjat, kes neid uusi autosid ootaks,“ ütles kuuekordne maailmameister.