Massimo Cellino (vasakul) koos klubi tuntuima mängija Mario Balotelliga.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
2. aprill 2020, 19:23

Itaalia kõrgliigaklubi lõpetab hooaja. Tiimi president: veoautod on laipu täis ja meid sunnitakse vutti mängima. Hullumeelsus!

Itaalia jalgpalli kõrgliiga Brescia presidendi Massimo Cellino sõnul tuleks tänavusele hooajale joon alla tõmmata. Mehele ei mahu pähe, et spordijuhid mõtlevad rahast ajal, kui riigis kogutakse laipu veoautodesse.

Itaalia kõrgliiga proovib tänase päeva seisuga naasta mängude juurde 20. mail. Brescia presidendi sõnul on see idee ülbe ja vastutustundetu. Cellino sõnul peaks mõtlema tervisele ja jalgpallisüsteemi turvalisusele.

Kuigi Euroopa suurliigades tulevad signaalid, et vajadusel mängitakse hooaeg lõpuni kasvõi augustis, siis Cellino sellist olukorda ette ei kujuta. "Nad ei saa seda sundida. Hooaeg saab läbi 30. juunil, kui on klubide finantsaastate ja mängijate lepingu lõputähtaeg," selgitas mees, kelle ajab harja punaseks eelkõige UEFA.

"Nad on ülbed ja mõtlevad ainult enda majanduslikele huvidele. UEFA ei otsusta Itaalia meistrivõistluste toimumist, seda otsustab Itaalia. Kui Serie A tahab edasi mängida, siis see peab lõppema 30. juunil. Kas nad sunnivad meid mängima iga kahe päeva tagant? Või on UEFA-l tekkinud võimekus muuta päevad 72 tunni pikkuseks," iroonitses Cellino.

Cellino sõnul pole meeskonnal võimalik lähiajal treeningutele naasta. "Siin Brescias on veoautod laipu täis. Me oleme epideemia keskmes," selgitas ta. "Kui UEFA tahab olla kasulik, siis saatku siinsetele elanikele maske. Oleksime väga tänulikud."

"Keegi pole 45 päeva ennast liigutanud. Mängijatel läheb vähemalt kuu, et tagasi vormi saada," jätkas legendaarne klubiomanik. "Avasin mõned päevad tagasi jalgpalluritele spordisaali, et nad saaksid individuaalselt trenni teha. Vähem kui poole tunniga tõmbas kaks meest lihase ära."

Paljude meelest pole 63aastase presidendi jutt üdini siiras, sest meeskond on tabelis viimasel kohal ja neil poleks Serie A hooaja lõppemisest midagi kaotada. Pigem saaks Brescia sellisel juhul loota tulemuste nullimisele ning püsimajäämisele. Sama seisukohta on väljendanud Itaalia jalgpalliliidus kõrgel ametikohal olev Lazio president Claudio Lotito. 

"Mind ei huvita, kui me liigast välja langeme. Seni väärime seda ja olen ka ise tulemustes süüdi. Ma räägin üldiselt. Hooaja juunis lõpetamine on võimatu ja hooaja pikendamiseks peaksime üle vaatama kõik reeglid. Mängijate lepingud, klubide eelarved, pangalaenud, üleminekuturg ja hooajaks valmistumise," kirjeldas Cellino. "See oleks täielik kaos. Milleks?"

"Minu silmis oleks tööle naasmine täielik hullumeelsus. Kui meid selleks sunnitakse, siis Brescia platsile ei tule ja võtame vastu 0 : 3 loobumiskaotused," lubas Cellino.