Cristiano Ronaldo.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. aprill 2020, 20:55

Juventus võib Cristiano Ronaldo maha müüa

Kuigi jalgpallistaar Cristiano Ronaldo nõustus koroonaviiruse levikust tingitud mängupausi ajaks suure palgakärpega, võib tema koduklubi Torino Juventus siiski portugallasest lahti saada. 

Nimelt ei pruugi klubi vaatamata mängijate ohverdustele siiski majanduslikult toime tulla. Viiekordne maailma parim jalgpallur Ronaldo on Itaalia meistritiimis kõige kõrgema teenistusega: nädalas pistab ründaja taskusse üle 500 000 euro, aastas ligi 31 miljonit eurot.

Marca teatel ollakse 35aastasest Ronaldost valmis loobuma 65 miljoni euro eest. Siiski proovitakse leida võimalusi, kuidas portugallast klubisse jätta ning võimalusel 2022. aastani kestvat lepingut pikendada.

Tunamullu suvel Madridi Realist 100 miljoni euro eest Juventusesse siirdunud Ronaldo on klubiga võitnud Itaalia meistritiitli ja superkarika. Meistrite Liigas pole loodetud edu veel saavutatud. Mullu pudeneti konkurentsist veerandfinaalis, vaatamata sellele, et portugallane selles sarjas oma meeskonna viimased viis väravat lõi. Tänavu on jõutud kaheksandikfinaali, mille avamängus võõrsil Lyonile 0:1 kaotati. Korduskohtumine on pidamata ning koroonaviiruse tõttu pole teada, millal see toimuda võiks.

Vaatamata 35 eluaastale püsib Ronaldo endiselt suurepärases vormis. Kahe hooajaga on ta Juventuse eest saanud 75 mänguga kirja 53 väravat, tänavu on ta 32 kohtumisega sihile jõudnud 25 korral. 2020. aastal on portugallane löönud 11 matšiga 13 kolli.