Edukas poksijat on sirgunud edukas narkoärimeesFoto: PA/Scanpix
Spordivaria
4. aprill 2020, 09:27

CALIFORNIA RAHABOSS: Narkoärisse sisenenud Mike Tysoni firma teenib kanepi müügiga üle poole miljoni euro kuus

53aastase endise poksiässa Mike Tysoni kanepiga äritsev ettevõte Tyson Holistics on osutunud tõeliseks rahamasinaks. Ettevõte, mis toodab erinevaid marihuaana ekstrakte ja tooteid, toob kuus sisse üle poole miljoni euro.

Firma tegutseb California osariigis, kus kanep ja selle kasvatamine on legaalne. Mike Tysoni, kes ise oli aastaid pahuksis mitmete kangete narkootikumidega, sõnul muutis kanepi tarvitamine ta rahulikuks inimeseks. Mehe sõnul lähtus ta loogikast, et kui kanep aitas teda, siis see võiks aidata ka teisi.

"Mõtlesin sellele, et saaksin kanepi abil teha inimestele väga palju head," rääkis endine poksija USA meediale. "Olin poksinud üle 20 aasta ja mu keha kannatas kõvasti. Mul oli kaks operatsiooni ja kasutasin kanepit, et rahustada oma närve ja unustada valu."

"Varem kasutasin opiaate, aga neid kasutades keerasin ära," tõdes Raudne Mike. "See muutis ta elu," kinnitas ka Tysoni äripartner Rob Hickman. "Ta on nüüd ideaalne inimene."

Kuigi Mike Tyson juhib impeeriumit, siis tegelikult ta ei kasvata kanepitaimi ise. Firma kodulehe andmeil kasutavad nad väiketootjaid, kelle produkte nad edasi müüvad. Heakskiidu saamiseks peavad taimed kasvama naturaalselt, pestitsiididevabalt ja läbima testimise laboris.

Poksija sõnul toob Tyson Holistic talle sisse ligi pool miljonit eurot kuus. Kuid samas tunnistab Tyson, et ta ise suitsetab ühes kuus ligi 45 000 euro väärtuses kanepit.

Mees plaanib ehitada ka suursuguse Tysoni Rantšo, mis oleks 200 hektaril asuv kanepi teemapark. "Kanepi võlumaal" võiksid külalised rahus marihuaanat suitsetada. Samas kinnitavad rantšo eestvedajad, et tegu poleks kohaga, kuhu noored tuleksid pidutsema ja ennast kivisse tõmbama. Tegu oleks mitmete luksushotellidega puhkekohaga, kus inimesed saaksid turgutada oma tervist.