Wimbledoni murul me tänavu sportlasi ei näe, kuid korraldajad panevad tasku ikkagi kena kopika.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
4. aprill 2020, 11:03

SPORDIMAAILMA IGOR MANGID? Wimbledoni tenniseturniiri korraldajad olid viirusepuhangu vastu kindlustatud ja saavad võimsa hüvitise

Legendaarse Wimbledoni tenniseturniiri korraldajad teatasid sellel nädalal, et võistlus jääb esimest korda peale teist maailmasõda ära. Spordiüldsust üllatas, et turniiri ei üritatud paar kuud edasi lükata. Nüüd on selgunud põhjus. Wimbledon oli viirusepuhangu vastu kindlustatud ja neid ootab suur rahatšekk.

The Times lehe teatel oli turniiri korraldaval All England Clubil kindlustus, mis katab viirusepuhangud. Lehe andmeil loodavad võistluse korraldajad kindlustuselt tagasi saada umbes 113 miljonit eurot.

Selline ettenägelikkus on spordimaailmas väga harukordne. Näiteks Prantsusmaa lahtiste korraldajatel sellist kindlustus pole ja halvimal juhul võivad nad korstnasse kirjutada 260 miljonit eurot. Samas seisus on ka Ameerika ja Austraalia lahtiste tennisteturniiride korraldajad.

"Oleme õnnega koos, et meil on kindlustus," selgitas Wimbledoni korraldaja Richard Lewis. "See aitab, kuid samas ei kata kõiki probleeme."

Spordimaailmas erakordne kindlustus tehti Lewise sõnul 2003. aasta SARSi-epideemia järel. Briti maksid kindlustusele ligi 2 miljonit eurot aastas, nüüd tuleb see investeering mitmekordselt tagasi.

134. Wimbledon pidanuks algama 29. juunil ning lõppenuks 12. juulil. Nüüd on turniir lükatud järgmise aasta juulisse. Ühe võimalusena võinuks turniiri lükata ka selle aasta sügisesse, kuid suure tõenäosusega poleks võistlemiseks vajalik muru sel ajal enam ideaalses korras.