Saksamaa jalgpalluritel on pead norus, sest tulevik tundub erakordselt tume.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
4. aprill 2020, 13:45

SAKSAMAA JALGPALLI SÜGAV KRIIS: lähikuudel ähvardab pankrot kuraditosinat klubi

Koroonaviiruse tekitatud ülemaailmne kriis on löönud eriti teravalt Saksamaa jalgpalli. Sealse meedia andmeil on 13-l tippklubil oht minna lähikuudel pankrotti.

Saksamaa ajalehe Kicker sõnul ähvardab pankrot enam kui kolmandikku 36st Bundesligas ja tugevuselt teise liigas mängivast klubist.

Lehe sõnul võivad esimesed tugevuselt teise liiga meeskonnad pankrotist teada anda juba mai lõpus. Väidetavalt oleneb nende seitsme klubi tulevik sellest, kas liiga jätkub ja nad saavad telerahasid või mitte. Kahel muul 2. Bundesliga meeskonnal on reserve kuni juunini.

Mõnevõrra parem seis on kõige kõrgemal tasemel. Seal ähvardab üht klubi pakrot maikuus ja kolm meeskonda muutuksid maksevõimetuks alates juunist. 

Saksamaa meedia sõnul pidas sealne liiga sellel nädala alguses meeskondadega kriisikoosoleku. Klubidelt sooviti ka majandusaruandeid, kust nende nukker seis välja tuli.

Saksamaa jalgpall erineb teistest suurliigadest selle poolest, et seal pole klubid ühe rikka omaniku käsutuses. Kasutusel on 50 + 1 reegel ehk fännid omavad üle poole meeskonna aktsiatest.