Didier Drogba.Foto: Eric Bolte
Jalgpall
4. aprill 2020, 16:28

Musta Mandri vutilegendid raevus: aafriklased pole merisead, kelle peal südamerahus katseid teha (1)

Aafrika jalgpalliikoonid eesotsas Didier Drogba ja Samuel Eto'oga läksid raevu, kui kuulsid Prantsusmaa arstide ettepanekust asuda koroonaviiruse vastase vaktsiini katsejänestena kasutama Musta Mandri inimesi.

Pariisi meditsiinieksperdid Jean Paul Mira ja Camille Locht arutlesid, mismoodi võiks pandeemia kontrolli alla saada ning ühe võimalusena käidi välja mõte, et erinevaid vaktsiine võik hakata testima Aafrikas, kuna nende väitel napib seal niikuinii isikukaitsevahendeid, arstimeid ja elustamisaparaate. Samuti olla nende sõnul varemgi Aafrikas selliseid eksperimente korraldatud, näiteks olevat Musta Mandri prostituute kasutatud 1980. ja 1990. aastel AIDSi vastaste ravimite otsingutel. 

Chelsea ja Elevandiluuranniku jalgpallilegendi Didier Drogba sõnul on sellised märkused "skandaalsed" ja "läbinisti tülgastavad".

"See on täiesti kujuteldamatu," kirjutas Drogba sotsiaalmeedias vastuseks meedikute ettepanekule. "Mõistan sellised valelikud, kuid ennekõike rassistlikud laused sügavalt hukka. Aafrika pole katseväli ning ärge pidage aafriklasi merisigadeks, kelle peal saab südamerahus katseid teha."

Kui Drogba oli oma väljaütlemistes veel üsna tagasihoidlik, siis FC Barcelona ja Kameruni koondise kunagine kangelane Samuel Eto'o läks suisa endast välja.

"Kuradi litapojad!" kõlas tema hinnang prantslaste mõttele. "Te olete lihtsalt hunnik s***a! Aafrika pole teie mänguväljak!"