Jyväskylä ralli meelitab kohale ka tuhandeid Eesti rallisõpru.Foto: LEHTIKUVA
WRC
4. aprill 2020, 20:10

Soomlased on Jyväskylä MM-ralli toimumise osas mõõdukalt optimistlikud

Soomlased on ettevaatlikult lootusrikkad, et tänavu oma 70. aastapäeva tähistav Jyväskylä ralli saab augusti alguses nagu kord ja kohus ära peetud.

Pärast Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko rallisid on MM-sarja tulnud paus, põhjuseks mõistagi koroonapandeemia. Teadmata ajaks on edasi lükatud Argentina, Portugali ja Itaaia rallid ning otsus juulisse planeeritud Keenia ralli osas tehakse ilmselt uuel nädalal.

Soomlased seavad praegu sihte selles suunas, et 6. augustil Jyväskylä rallile start ikkagi antakse. Tõsi, trükisoojas esimeses rallijuhendis antakse mõista, et sõltuvalt olukorrast tuleb olla valmis ka mustemaks stsenaariumiks.

"Neil erakordsetel aegadel pole kerge rallist rääkida, sest meie tähelepanu on suunatud märksa tähtsamatele asjadele: oma armastatutele, meile endile, kolleegidele, samuti ka oma äridele ja organisatsioonidele, mis on pandeemiast väga tugevalt mõjutatud," kirjutatakse juhendis.

"Soome ralli korraldajatena saame vaid soovida seda, et meie ettevalmistustööde otsustav järk toimuks paremas olukorras.

Praegu saame vaid jätkata tööd, et korraldada nendes oludes parim võimalik üritus ja me saame vaid loota, et augusti alguseks on olukord muutunud ja me saame tulla kokku ja tähistada rallit, selle aastapäeva ja ülemaailmse karantiiniaja lõppu!"

Siiski lisatakse, et pandeemia praeguses seisus pole sugugi selge, kas Jyväskylä ralli toimub plaanitud kombel. Esimene, Harju kiiruskatse peaks toimuma 6. augustil, viimane katse sõidetakse Jyväskyla tänavatel 9. augusti õhtul.