Premier League'i mängijad tahaks, et nende sissetulekud jääks endiseks, sest see tähendaks ka riigile suuremat maksutulu.Foto: Lee Smith
Jalgpall
4. aprill 2020, 21:32

Inglismaa jalgpallistaarid ei soovi palgakärbet: see tähendaks riigile sadu miljoneid saamata jäävaid makse

Inglismaa jalgpalli Premier League'i esindajad kohtusid täna mängijate ühenduse liikmetega, et tutvustada neile plaani, mille kohaselt kõigi 20 kõrgliigaklubi kõigi mängijate palka kärbitaks 30 protsendi võrra. Tundub, et miljoneid taskusse pistvad vutiässad pole ideest just suures vaimustuses.

Tõsi, pallurid ei viita enda ahnusele, vaid hoopis asjaolule, et nende sissetulekute vähenemine tabaks saamata jäävate maksude näol ka Inglismaa tervishoiusüsteemi.

Mängijate ühendus tõi välja, et aasta aega kestev 30protsendine palgakärbe tähendaks seda, et kõrgliiga mängijatele jääks maksmata umbes 500 miljonit naela (570 miljonit eurot) - see tähendaks aga omakorda seda, et riigil jääks saamata üle 200 miljoni naela (227 miljoni euro) makse.
 
Küll rõhutas mängijate ühendus oma avalduses, et kõik Premier League'i mängijad soovivad viirusevastasesse võitlusesse panustada - ja paljud on juba ka panustanud - märkimisväärsete eraannetuste näol.
 
"Kõik Premier League'i mängijad mõistavad täielikult oma rolli ja vastutust käesolevas kriisis. Nad hoolivad sügavalt kõigist, kellel on praegu raske," kinnitatakse avalduses.