Tommi Mäkinen.Foto: Alar Truu
WRC
5. aprill 2020, 11:39

Tommi Mäkinen: tiimid leiavad, et Safari ralli tuleks ära jätta

Autoralli MM-sarjas on tänavu koroonaviiruse leviku tõttu edasi lükatud kolm rallit: aprilli lõpus toimuma pidanud Argentina ralli, samuti tõsteti edasi vastavalt maisse ja juunisse planeeritud Portugali ning Sardiinia rallid. Sama saatus võib tabada ka Keenia etappi. Toyota meeskonna pealiku Tommi Mäkineni sõnul ei taha tiimid seal pärast pikka pausi sõita.

Praegu proovitakse leida lahendusi, kuidas edasilükatud rallidele uusi toimumisaegu leida. Siiski on tõenäoline, et vähemalt osad neist tuleb täielikult ära jätta. Mäkinen leiab, et kui paar etappi jääb sõitmata, ei avaldaks see üldpildile suurt mõju.

"Otsitakse võimalusi ning loodetakse, et Portugalis ja Sardiinias saaks kihutada sügisel, kuid ma ei tea, kas see on kalendrit silmas pidades võimalik. Loodetavasti leitakse lahendus ning saame võrdlemisi korraliku hooaja. Kui paar etappi ära jätta, pole sellest katastroofi," lausus Mäkinen ringhäälingule Yle.

Prognoosi põhjal kestab praegune olukord Keenias juulini, kuid samas on viimaste nädalate jooksul viirusesse nakatunute arv oluliselt suurenenud, vahendas Rallit.fi.

Mäkineni sõnul pole mõtet Keeniasse minna pärast kolme kuu pikkust pausi, juhul kui olukord märkimisväärselt ei parane. "Meeskonnad on avaldanud soovi seal mitte sõita ning leiavad, et ralli tuleks katkestada," selgitas soomlane, lisades, et lõpliku otsuse võiks tema hinnangul langetada lähipäevil.