Andrea AdamoFoto: Martin Ahven
WRC
5. aprill 2020, 20:30

Hyundai rallitiimi süüdistatakse reeglite rikkumises. Adamo: see jutt on täielik p**k

Kaks kuud tagasi toiminud Rootsi MM-rallil võidutses WRC3-klassis Jari Huttunen. Võistlusjärgsel kontrollimisel selgus, et soomlase Hyundai i20 ei vastanud reeglitele, kuid meeskond pääses ainult rahatrahviga. Kuigi konkurendid leiavad, et Hyundai sai rajal eelise, siis tiimipealik Andrea Adamo selle jutuga nõus pole.

Võistlusjärgsel kontrollimisel selgus, et soomlase autol oli detail, mis ei olnud kooskõlas homologatsiooninõuetega ja oli lubatust suurem. Hyundai sai 10 000 euro suuruse trahvi, kuid tulemused jäi jõusse. Konkurendid nurisevad siiani, et Huttunen ja Hyundai said seetõttu rajal eelise. Meeskonna pealikul Andrea Adamol on olukorrast oma nägemus.

"See jutt on täielik p**k," põrutas Adamo portaalile Dirtfish. "Mul on hea meel, et inimestel on aega istuda ja mõelda neile asjadele. Aga kui sul on miski suurem, kui ta peab olema, siis tavaliselt on ta ka raskem." 

"Mõned inimesed on nii rumalad. Olukord on väga lihtne. Meie varustaja tegi vea, kui nad muutsid tootmisplaani ja ei arvestanud nõuetega," jätkas ta. "Ausalt öeldes oleksime pidanud seda kontrollima, kuid tootja on tuntud ettevõte ja usaldasime nende sertifikaate, kuigi poleks pidanud seda tegema."

"See detail oli 0,1 millimeetri võrra suurema läbimõõduga. Ralli kohtunikud määrasid meile rahatrahvi. Aga see ei mõjunud auto jõudlusele positiivselt," kirjeldas Adamo. "Nagu ma ütlesin, see on täielik p**k."

"See on huvitav, et inimesed jälgivad Hyundai tegemisi nii pingsalt. See näitab, et oleme muutunud neile ohtlikuks," leidis Adamo lõpetuseks.