Oliver Venno.Foto: Mari Luud
Võrkpall
8. aprill 2020, 12:49

Uus peatreener kutsus Oliver Venno tagasi koondisesse

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna uue peatreeneri Cédric Enardi plaanidesse kuulub sel suvel 24 mängijat. Lisaks on paigas ka koondise taustajõud.

Tagasi koondises on Istanbuli Galatasaray pommitaja Oliver Venno, kelle eelmine peatreener Gheorghe Crețu mullu EMi eel alavormile viidates meeskonnast välja jättis.

Rahvusmeeskonna kandidaadid:

Sidemängijad: Kert Toobal (Bigbank Tartu), Markkus Keel (Aalsti Lindemans, Belgia), Robert Viiber (Odolena Voda, Tšehhi), Renet Vanker (Selver Tallinn).

Diagonaalründajad: Renee Teppan (Maaseiki Greenyard, Belgia), Oliver Venno (Istanbuli Galatasaray, Türgi), Hindrek Pulk (Chaumont, Prantsusmaa).

Nurgaründajad: Robert Täht (Perugia, Itaalia), Kristo Kollo (Galati Arcada, Rumeenia), Keith Pupart (Saaremaa VK), Albert Hurt (Bigbank Tartu), Märt Tammearu (Bigbank Tartu), Andrus Raadik (Sfaxien, Tuneesia), Martti Juhkami (VfbFriedrichshafen, Saksamaa), Stefan Kaibald (Bigbank Tartu).

 Temporündajad: Ardo Kreek (Pariisi Volley, Prantsusmaa), Timo Tammemaa (Tours, Prantsusmaa), Andri Aganits (Maaseiki Greenyard, Belgia), Henri Treial (Saaremaa VK), Mart Naaber (Akaa Volley, Soome), Alex Saaremaa (Bigbank Tartu).

 Liberod: Silver Maar (Pärnu VK), Johan Vahter (Saaremaa VK), Sten Vahtras (Selver Tallinn).

Peatreener Cédric Enard (Berliini Volley, Saksamaa) taustajõududeks on abitreenerid Loïc Geiler (Tours, Prantsusmaa) ja Oliver Lüütsepp (Akaa Volley, Soome), ÜKE treener Mirko Fasini (Kemerovo Kuzbass, Venemaa), statistik Alar Rikberg (Bigbank Tartu) ja mänedžer Robin Ristmäe.

Cédric Enard ütles, et koroonaviirusest põhjustatud keerulises olukorras tuleb teha, mida teha annab.

“Tahaksin ideaalis alustada laagrit 22 mängijaga (Renet Vanker ja Märt Tammearu on suvel ajateenistuses) ja siis vaikselt toimetada. Mängijad pole tükk aega treenida saanud ja esialgu on suurem rõhk üldfüüsilise seisukorra parandamisel, et saaks üldse võrkpallimängu juurde minna.

Tahtsin esialgse plaani järgi palju aega panna võimalikult paljudele mängijatele, aga olukord on selline, et Kuldliigat ilmselt ei tule ja aega on vähe, peamine eesmärk on siiski valmistuda järgmise aasta Euroopa meistrivõistlusteks,” rääkis Enard tegevuskavast.

Peatreeneri sõnul on mängijad ja ta ise väga motiveeritud suve alustama.

"Kõik mehed ootavad väga saali pääsemist ja ma ise samuti, selles osas on kõik positiivne, suhtumine on suurepärane. Olin treenerina esialgu üsna frustreeritud, kui Saksamaal hooaeg lõpetati (Enard on Berliini Volly peatreener-toim) ja kõik suvised plaanid sassi löödi, ent nüüd harjun.

Saan praegu rohkem videotega töötada ja teiste treeneritega võrkpalli- ja maailmaasju arutada, milleks hooajal ja koondise kõrval aega ei jääks, seega teeme, mis võimalik ja loodan, et kõik normaliseerub," lisas juhendaja.

Et ka spordimaailm kehtiva eriolukorra tõttu seisab, on hetkel teadmata, mis saab suve esimeses pooles toimuma pidanud Euroopa Kuldliigast, kus Eesti meeskond osalema pidi.

Praeguse plaani kohaselt harjutavad mängijad juulis individuaalsete kavade järgi, seejärel kogunetakse juuli lõpus võimalusel Tartusse ühislaagrisse kuni 13. augustini.

Alates 17. augustist kuni 5. septembrini toimuks järgmine laager, kus on 14-15 mängijat ja peetakse võimalusel ka sõprusmänge. Tsükkel lõppeks ideaalis augusti alguses Eestis toimuva turniiriga.