Praegu jagab kunagine tippjalgpallur Taribo West kodumaal Nigeerias jumalasõna.Foto: PIUS UTOMI EKPEI
Jalgpall
11. aprill 2020, 13:20

Pastorist jalgpallistaar meenutas üht MMide suurimat kollapsit: mängijad hullasid hommikuni naistega ja olid läbi nagu Läti raha

Nigeeria koondise üks kõigi aegade parimaid keskkaitsjaid Taribo West, kes esindas oma klubikarjääri jooksul näiteks mõlemaid Milano suurklubisid Interit ja AC Milani ja oli hooajal 2000/2001 ka Mart Poomi meeskonnakaaslaseks Derby Countys, meenutab siiani kibedusega 1998. aasta MMi, kus mitme Nigeeria koondislase liigne lihahimu maksis neile koha veerandfinaalis.

Nigeeria näitas toonase MMi kahes esimeses matšis hiilgavat mängu, kui esmalt alistati Hispaania 3:2 ja seejärel Bulgaaria 1:0. Alagrupi viimases mängus kaotati küll Paraguaile 1:3, kuid et edasipääs kaheksandikfinaali oli selleks hetkeks juba selge, ei lastud end sellest häirida.

Kaheksandikfinaalis oli nigeerlaste vastaseks Taani ning üldise arvamuse kohaselt poleks neist ründehimuliste aafriklaste jaoks pidanud erilist vastast olema. Ent reaalsus kujunes teiseks: Taani avas juba 3. minutil mänguskoori ning võttis lõpuks kindla 4:1 võidu. Nigeeria mängis nagu iseenda hale vari.

Ning oma soengutega (kuri)kuulsust kogunud Taribo West teab selle põhjust: mitmed põhikosseisu mängijad olid matšile eelneva öö veetnud naistega hullates!

"Olen siit-sealt lugenud, et mängijad käisid limusiinidega ööklubides, kuid sellest ei tea ma midagi," pajatas West. "Küll aga tean ma seda, et mõned mängijad tõid hotelli naisi."

"Need olid aafriklannad, kes olid tulnud meeskonnale kaasa elama. Alagrupimängude järel olid nad mängijatesse lausa armunud, nii et meestel polnud mingit raskust nad enda tuppa meelitada. Nad arvasid, et saame Taanist lõdvalt jagu ja sellepärast ei näinud selles mingit probleemi," jätkas keskkaitsja.

"Aga see ongi põhjus, miks mängupäeval polnud paljudel mängijatel jaksu taanlastele vastu hakata: nad olid väsinud, sest olid end eelneval ööl nende naistega üle töötanud.

Oi ma kurjustasin nendega väljakul ja olin nende peale kuri, aga mida see enam aitas!"

46aastane West ise on tubli jumalasulane ja tegutseb kodumaal pastorina.