Zinedine Zidane kostitas Marco Materazzit 2006. aasta MMi finaalis peahoobiga ning eemaldati mängust.Foto: JOHN MACDOUGALL
Jalgpall
11. aprill 2020, 17:09

Koondisekaaslane ei rääkinud Zidane'iga pärast kurikuulsat pealööki kaks aastat

Endine Prantsusmaa koondislane Willy Sagnol meenutas, mis tunded valdasid teda ja meeskonnakaaslasi pärast 2006. aasta MM-finaali, kui penaltiseerias tunnistati Itaalia paremust. Too finaal läks ennekõike ajalukku sellega, et lisaajal virutas prantslaste superstaar Zinedine Zidane peaga rindu Marco Materazzile ja eemaldati mängust.

"Sa läksid riietusruumi, sa olid kaotanud ja siis oli seal tüüp, kes rääkis ja vabandas. Kuid sa ei kuulanud teda! Sa olid nii sügavalt pettunud, olid omas maailmas," kirjeldas Sagnol tundeid, mis teda finaali järel valdasid.

"Ma ei tahtnud tema vabandusi või temaga rääkida. Polnud see hetk. Ainus, mida ma sel hetkel tahtsin, oli minna duši alla ja tõmmata kümne minutiga 250 sigaretti," jätkas Sagnol.

"Me ei rääkinud temaga peaaegu kaks aastat. 2008. aastal pärast Euroopa meistrivõistlusi ma aga abiellusin ja mu naine palus ka Zidane'i tseremooniale kutsuda. Seda ma ka tegin ja mul oli tegelikult hea meel teda saabumas näha," märkis Sagnol.