Sebastien Ogier (vasakul) ja Julien Ingrassia (paremal) tõusid Mehhiko ralli võiduga MM-sarja liidriks. Foto: AFP/Scanpix
WRC
12. aprill 2020, 13:04

OPTIMIST VÕI PESSIMIST? Ogier: loodan, et äkki on tänavu võimalik sõita veel viis rallit

Rallihooaeg on pehmelt öeldes tuksis. Kõik hakkas viltu vedama juba eelmise aasta lõpus, kui metsapõlengute tõttu jäi ära mulluse hooaja viimane MM-ralli Austraalias.

Seejärel mindi Monte Carlosse, mis möödus suuremate probleemideta. Kuid järgnenud Rootsi ja Mehhiko etapid peeti lühendatud kujul. Tšiili jäi ära riiki tabanud rahutuste tõttu. Kuni lõpuks saabus koroonaviirus, mille tõttu on teadmata ajaks edasi lükatud Argentina, Portugali, Sardiinia ja Keenia võistlused. Pigem tundub reaalne, et etappe mitte ei lükata edasi, vaid need jäävad hoopis ära.

Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier on tunnistanud, et koroonaviiruse tõttu ei pruugigi ta tänavu karjääri lõpetada. Kõige ilusama stsenaariumina näeb ta, et tänavu sõidetakse veel viis rallit, kuid ebakindlust on palju. Isegi, kui koroonaviirus saadakse kiiresti kontrolli alla, siis autotootjate eelarve kuivab kokku, sest majanduskriis lööb tugevalt kogu tööstust.

„Pikad sõidud Uus-Meremaale ja Jaapanisse on väga keerulised, sest tehased saavad kriisist suure löögi. Kuskilt peab kokku hoidma,“ rääkis ta L'Equipe'ile. „Loodan, et äkki on tänavu võimalik sõita veel viis rallit, kuid tegelikult pole halli aimugi. Kõige optimistlikum stsenaarium näeb ette, et alustame augustis Soomes.“

Septembris peaks ralliässad sõitma Uus-Meremaal ja Türgis, oktoobris Saksamaal ja Walesis, novembris Jaapanis. Keegi ei oska täpselt öelda, kas ja kuidas mahuks kuskile kalendrisse edasi lükatud neli etappi.