Colby Cave.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
12. aprill 2020, 14:55

MASENDAV NÄDAL: vikatimees murrab hokimehi vanusest sõltumata

Hokimaailm on leinas, sest viimastel päevadel on neid tabanud hulk kurbasid uudiseid.

25aastaselt suri kanadalane Colby Cave, kes esindas viimati NHLi meeskonda Edmonton Oilers. Ta viidi nädala alguses ajuverejooksuga haiglasse. Noormehele tehti operatsioon, kuid tema elu ei õnnestunud päästa. Cave suri laupäeval.

86aastaselt suri Rootsi koondisega 1957. ja 1962. aastal maailmameistriks kroonitud Lars-Eric Lundvall. 1964. aasta olümpialt võitis ta pronksi. Lundvall nimetati 2012. aastal Rootsi jäähoki Kuulsuste Halli. Koondist esindas ta koguni 190 matšis. Tema särk numbriga 13 ripub koondise kodusaali lae all.

71aastaselt suri endine Kanada tippmängija ja treener Tom Webster. Väljakul kandis ta Boston Bruinsi, Detroit Red Wingsi, California Golden Sealsi ja New England Whalersi särki. Treenerina juhendas ta New York Rangersit ja Los Angeles Kingsi.

Tom Webster. Foto: AP/Scanpix

79aastaselt suri kanadalane Pat Stapleton, kes jõudis kanda Boston Bruinsi, Chicago Blackhawksi, Chicago Cougarsi, Indianapolis Racersi ja Cincinnati Steelersi särki. Hooajal 1968-69 säras ta NHLi põhihooajal 50 söödupunktiga. Kokku viskas ta maailma tugevaimas sarjas 43 väravat ja andis 294 resultatiivset söötu. Treenerina juhendas ta Cougarsit ja Racersit.

Pat Stapleton (12). Foto: AP/Scanpix