Muhammad Ali (paremal) ja Mike Tyson 1999. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
12. aprill 2020, 17:00

Karantiin ajab hulluks: poksimaailm püüab lahendada võimatut võrrandit

Karantiini ajal meeldib spordirahvale vaielda teemadel, kus õiget vastust ilmselt polegi. Poksimaailmas kütab kirgi küsimus: kes võidaks, kui vastamisi läheksid oma elu parimas vormis Muhammad Ali ja Mike Tyson.

Et asja huvitavamaks muuta, pandi mehed omavahel poksima virtuaalmaailmas. Simulatsioonis osutus parimaks Tyson. Tuhanded fännid vaatasid otseülekandes, kuidas Tyson ja Ali kumbki nokaudini ei jõudnud ja lõpuks anti kohtunike poolt 114 : 111 võit nooremale mehele.

Sellise asjade käiguga polnud sugugi rahul Muhammad Ali Jr, legendi poeg. „Mu isa oleks talle korralikult tappa andnud. Kõik teised üritavad väita, et Mike Tyson on parem, aga mina nii ei arva. Tyson ei suuda distantsilt poksida. Ta ei saa hakkama 15raundise matšiga. Ta ei olegi poksija, vaid pigem tänavakakleja. Ta on nokautide kunstnik, kes ei suudaks kunagi mu isale vastu astuda,“ paugutas noor Ali, kelle isa suri 2016. aastal.

Mike Tyson (vasakul) ja Lennox Lewis Muhammad Ali matustel. Foto: AFP/Scanpix

Praegune raskekaalu tšempion Anthony Joshua avaldas omakorda arvamust, et tippvormis Tyson oli tugevam kui parimas hoos Ali. Tyson ise jäi asja kommenteerides tagasihoidlikuks: „Tõenäoliselt võidan fantaasiamatši. Aga päris maailmas poleks mul võimalust. Ali oli kõigi aegade parim poksija.“

Ali juunior tõi aga välja ühe vastase, kellega oleks Ali seenoiril tõsiseid probleeme tekkinud: Bruce Lee! „Ta oli nagu karate Muhammad Ali. Kui nad olid noored, viisid nad treeningud viimasele piirile. Nad olid oma asjas maailma parimad. Mu isa ja Lee kahebvõitlus oleks kindlasti huvitav olnud.“