Chauncey Billups.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
13. aprill 2020, 17:37

FOPAA! NBA korraldatud „viie miinuse“ turniir jäi fännide kriitikalaviini alla

Telekanal ESPN ja korvpalliliiga NBA korraldasid möödunud ööl viskevõistluse, kus sealse liiga ja naiste WNBA staarid võtsid teineteiselt mõõtu "H-O-R-S-E" ehk "viis miinust" mängus. Otseülekanne sai fännidelt kõvasti kriitikat, sest telepilti oli raske jälgida ja võistlus ise igav.

Spordikanalid üle maailma vajavad värsket sisu, mistap ESPN ja NBA tulid välja uue formaadi ehk "viie miinuse" turniiriga. Pühapäeva öösel alustati veerandfinaalidega, kus üle telesilla läksid kokku kaheksa mängijat.

Iga kohtumise alguses toimus mündivise, mis otsustas paaris esimese viske sooritaja. Esimene mängija tegi viske, mida teine osavõtja pidi üks-ühele kopeerima. Iga möödavise andis miinuse ja esimesena viis miinust kokku saanud osapooli oli kaotaja. Inglise keelses keeleruumis on miinuste asemel tähed H-O-R-S-E, millest tuleb ka turniiri nimi.

Praegustest tippmängijatest pääsesid poolfinaali Chicago Bullsi tagamängija Zach LaVine ja Utah Jazzi pallur Mike Conley, kes alistasid vastavalt endise NBA-tähe Paul Pierce'i ja naiste NBA mängija Tamika Catchingsi. Edasi pääsesid ka naiskorvpallur Allie Quigley, kes alistas Chris Pauli, ja kunagine NBA-meister Chauncey Billups, kes seljatas praeguse superstaari Trae Youngi.

Mängudes toimunust enam poleemikat tekitas telepilt, mis oli pehmelt öeldes kohutav. Pea kõigis paarides otsepilt ja heli hakkisid ning puudus ka loogiline kaameratöö.

Samuti oli võistlused üsna igavad. Keelatud olid pealtpanekud, mistap loobiti peamiselt keskpositisiooniviskeid. Ainus erand oli kunagine Tähtede mängu pealtpanekuvõistluse võitja Zach Levine, kes tegi mitmeid akrobaatilisi sooritusi.

Fännid ja asjatundjad olid sotsiaalmeedias ühel meelel, et sellisel kujul turniir ei toimi. Pigem tekitas see igatsust "päris" korvpalli järgi. Näiteks NBA mängija JJ Recik tunnistas, et suutis ülekannet vaadata viis minutit ja see ei saanuks hullem olla. 

Turniir jätkub siiski poolfinaalide ja kuldmedalimatšiga, mis peetakse 16. aprillil.