XFLi mänguvahend.Foto: USA TODAY/Scanpix
Spordivaria
13. aprill 2020, 22:04

USA profiliiga kuulutas koroonaviiruse tõttu välja pankroti

Ameerika jalgpalli profiliiga XFL peatas märtsis koroonaviiruse puhangu tõttu hooaja. Täna teatasid liiga eestvedajad, et nad kuulutavad välja pankroti.

XFL loodi USA populaarseima spordiliiga NFLi sõsarsarjaks ja tänavu debüteerinud võistlus võeti fännide poolt soojalt vastu. Telerite ette enam kui miljon inimest toonud mängud viitasid, et Ameerika Ühendriigid saavad juurde ühe tugeva profiliiga. Kuid koroonaviirus tõmbas antud ideele kriipsu peale.

"XFL jõudis kiiresti miljonite Ameerika jalgpalli armastavate inimeste südamesse. Kahjuks peame uue ettevõttena tõdema, et me ei olnud kaitstud koroonakriisi majanduslikest mõjude eest," teatas liiga esindaja ja lisas, et XFL on ametlikult pankrotis.

"See on südantlõhestav uudis paljudele, sealhulgas kirglikele fännidele, mängijatele ja taustajõududele. Täname neid ja ka oma telepartnereid ning paljusid ameeriklasi, kes XFLi toetasid," lisas ta.

COVID-19 pandeemia tõttu pidi liiga hooaja enneaegselt lõpetama, mistap kaotati kümneid miljoneid USA dollareid. Nüüd käib töö, et kõik XFLi investeerinud inimesed midagigi tagasi saaks. 

USA ettevõtja Vince McMahoni loodud liiga panid pillid kotti juba teist korda. XFLi esimene hooaeg toimus 2001. aastal, kuid toona jäi telekanalite huvi ahtaks ja sari lõpetas tegevuse.

Tänavu mindi kaheksa meeskonna osalusel teisele katsele. XFLi tulevik näis märgatavalt helgem kui 20 aastat tagasi, sest vaatajanumbrid olid korralikud. Kuid sellel korral sai liigale saatuslikuks koroonaviirus.