Karl-Anthony Towns koos isa Karl seenioriga ja ema Jacqueline'iga.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
14. aprill 2020, 09:26

NBA superstaari ema suri pärast pikka võitlust koroonaviiruse tagajärjel

Korvpalliliiga NBA meeskonna Minnesota Timberwolvesi keskmängija Karl-Anthony Townsi ema Jacqueline suri koroonaviirusesse nakatumise tagajärjel.

Jacqueline Towns oli 61aastane. Kurvast sõnumist andis teada tema perekond.

"Jackie oli paljudele tähtis inimene. Ta oli abikaasa, ema, tütar, vanaema, õde, tädi ja sõber. Perekonnale oli ta uskumatuks jõuallikaks, ta oli tohututlt hooliv ja armastav inimene, kes ei jätnud kedegi külmaks. Tema kirg ja energia olid asendamatud," kirjutas Townsi pere teadaandes.

Karl-Anthony Towns oli märtsis jaganud videot, kus rääkis ema nakatumisest, sellest, et ta kunstlikku koomasse viidi ja selle valguses koroonaviiruse tõsisusest.

"Arvan, et hetkel on tähits, et kõik mõistaksid, kui tõsine koroonaviirus on. Ning usun, et suudan praeguses olukorras abi pakkuda, seega otsustasin teha selle video, et hoida teid kursis sellega, mis seisus ma olen. Mulle öeldi eelmise nädalal alguses, et mu vanemad ei tunne end hästi. Esimene mõte oli, et nad peaksid kohe haiglasse ülevaatusele minema, sellega pole mõtet oodata. Ma arvan, et alguses ei saanud keegi aru, millega tegu oli."

"Haiglad tegid kõik, mis nende võimuses, mina samuti. Ta [ema] enesetunne ei läinud paremaks. Tal oli 39kraadine palavik, mis võib-olla ravimite abiga kraadi võrra langes, kuid tõusis ööga taas üles. Ta tundis end väga halvasti, tema köha muutus halvemaks. Lootsime, et järgmine ravim aitab... Päeval, mil arvasime, et kõik läheb justkui paremaks, otsustasid arstid, et ta tuleb viia kunstlikku koomasse, kuna tema kopsude seisund oli halvenenud ja hingamine oli muutunud raskemaks. Rääkisin tol päeval temaga viimast korda," ütles Towns toona.

2016. aastal liiga parimaks uustulnukaks valitud korvpalluri isa Karl seenior nakatus samuti viirusesse, kuid on teadete põhjal tänaseks haigusest vabanenud.

24aastane Towns oli varem intervjuudes korduvalt toonud välja, kuivõrd palju tema ema talle oli toeks olnud. Jacqueline'i jääb mälestama ka poja meeskond Minnesota Timberwolves.

"Jackie oli talle pidevaks positiivseks energiaallikaks ning teda armastas kogu Timberwolvesi organisatsioon. Liiga, meeskonnad ja mängijad on tulnud kokku, et avaldada toetust," kõlas Timberwolvesi teadaanne.