CJ McCollum.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
14. aprill 2020, 15:15

NBA staar: umbes kolmandik mängijatest elab palgapäevast palgapäevani

Portland Trail Blazersi tagamängija CJ McCollum arvab, et korvpalliliigas NBA elab palgapäevast palgapäevani umbes 150 mängijat 450st. Kuna hetkel on koroonaviiruse levikust tingitud mängupaus ning pole sugugi kindel, kas hooaeg üldse lõpuni mängitakse, usub ameeriklane, et see võib panna mitmed pallurid raskesse seisu.

Hetkeseisuga pole klubid veel mängijate palku kärpinud, kuid NBA peab läbirääkimisi, et seda tehtaks 50% ulatuses. Korvpalliliigas lisaks mängijana ka mängijate ühingu (NBPA) asepresidendina tegutsev McCollum rääkis eelmisel nädalal intervjuus ESPNile, et paljudele võib tulla see tõsise tagasilöögina.

"Arvan, et nii mõnedki mängijad saavad kannatada, eriti need, kes liiga miinimumpalka (2019. aastal oli see 531 000 eurot – M.T.) teenivad või need, kes oma eelarvet kõige paremini ei kalkuleerinud ega sellist olukord ette näinud. Ehk laenasid või andsid nad raha perele. Võib-olla hoolitsevad nad mitmete inimeste eest, kuid nüüd tuleb tööseisak. Ma pakuks, et 450 mängijast umbes 150 elavad palgapäevast palgapäevani," arutles McCollum.

Mängijate ühing loodab palgakärbete osas jõuda NBAga kokkuleppele. Kui liiga tahab, et 15. aprillist saaksid mängijad senisest teenistusest 50%, siis NBPA soovib, et kärpe suuruseks oleks 25% ning et see jõustuks mai keskel.