David Beckham (paremal) koos poja Brooklyniga.Foto: PA Images / Scanpix
Jalgpall
15. aprill 2020, 10:55

Beckham demonstreeris taas oma suurt südant

Jalgpallilegend David Beckham külastas vähiga võitlevat Liverpooli fänni ja tema perekonda.

Ülestõusmispühadele järgnev esmaspäev on Suurbritannias tavaliselt vaikne. Keegi tööl ei käi ja istutakse pereringis. 70aastase David Robertsi püha võttis seekord aga ootamatu pöörde.

Kõigepealt helises telefon, kus hoiatati, et teda külastab peagi üks tuntud inimene.

Suur oli mehe üllatus, kui ukse taha saabus Manchester Unitedi legend ja endine Inglismaa koondise kapten Beckham. Teadupärast on Liverpool ja United ajalooliselt suured rivaalid, kuid Beckhami ega Robertsit see ei huvitanud.

„David seisis mu koduuksel täpselt lubatud ajal. Suutsin öelda vaid: „Tere, kuidas läheb?“ Ta on suurepärane inimene. Rääkisime sellest, mida tänavune hooaeg jalgpallile kaasa toob, lisaks jutustasime Manchester Unitedist ja Liverpoolist,“ rääkis raske haigusega võitlev Roberts. Beckham tunnistas, et isegi, kui Inglismaa vutihooaeg poolikuks jääb, väärib Liverpool tiitlit.

Beckham ja suurem osa temast perest on praegu Inglismaal, vaid poeg Brooklyn jäi koroonalõksu Ameerika Ühendriikidesse. Beckhami külaskäigu ajal Robertsite juurde järgiti kõiki haigusepuhanguga kaasnevaid reegleid ning mitte kordagi ei oldud üksteisele lähemal kui kaks meetrit.

David Roberts elab koos abikaasa ja 33aastase pojaga. Võitlus vähiga on kestnud kolm aastat. „Usun, et see külaskäik polnud vaid minu jaoks, vaid ka mu naisele ja pojale, sest nad on minu eest hoolitsenud pärast detsembris tehtud opertatsiooni. Tegelikult on nii pere, sõbrad kui ka naabrid mind kogu kolme aasta jooksul kõvasti aidanud,“ rääkis härra Roberts The Sunile.

Beckhami jaoks on sarnased külaskäigud harilik praktika. Ta on tihedalt seotud väga paljude heategevuslike projketidega, aidates lapsi, haigeid, puudega inimesi ja muidu elu hammasrataste vahele jäänuid. Koroonaviiruse ajal on ta korduvalt seisnud selle eest, et meditsiinitöötajad saaks vääriliselt koheldud.