Jari "Bull" Mentula.Foto: Vida Press
Spordivaria
16. aprill 2020, 15:50

Sporditäht hoiatab soomlasi koroona ajal leviva idiootsuse eest

Soome üks kuulsamaid kulturiste ja jõutõstjaid Jari Mentula utsitab kaasmaalasi koroonaviirusest tingitud karantiini ajal liikuma, sest diivanile lesima jäädes võivad tagajärjed olla väga karmid.

Paljud soomlased istuvad praegu ööpäevaringselt kodudes. Kui varem saadi liikumisvajadus mingil määral täidetud igapäevaseid toimetusi tehes, tööl ja poes käies, siis nüüd on kõik need tegevused nullitud.

„Kui oled poolteist kuud järjest diivanil vedelenud, siis on ka piirangute kadudes väga lihtne samas vaimus jätkata. Kui harjud ühe elustiiliga ära, on seda väga keeruline muuta,“ ütleb 44aastane mees, kes on tuntud ka hüüdnimega Bull. Ta tuletab meelde, et kodus on võimalik väga mitmekülgselt treenida ja kõik juhised on internetist hõlpsalt kättesaadavad.

 
 
 
View this post on Instagram

BOOOOM 💪🏻 #bullmentula #bull #bullsallout #baoarmy #baoshop #baoworld #memories Photo by @tomirehell

A post shared by Jari "Bull" Mentula Ifbb Pro (@bullmentula) on

Teise nüansina toob Bull välja toitumise. „Sellega jamamine ei tee kindlasti olukorda paremaks. Muidugi ei muuda me oma söömisharjumustega praegust ühiskondlikku olukorda, aga seeläbi saame oma enda enesetunnet parandada. Kogu olukord tekitab palju stressi ja erinevaid väljakutseid. Oleks idiootne selle kõige kõrvale ebatervislikku toitu tarbida ja oma enesetunnet veelgi kehvemaks muuta. See oleks idiootsus,“ pajatas ta Iltalehtile.

Mentula ise teeb treeneritööd interneti vahendusel. Tema osalusega Tamperes asuv jõusaal on küll avatud, kuid inimesi seal eriti ei käi. „See on kummaline olukord. Riik andis soovituse, mitte käsu, jõusaalid sulgeda. See on väga keeruline situatsioon. Kui praegu uksed kinni paneksime, kas siis saaksime üldse kunagi uuesti avada? Õnneks pole meie kliendid oma liikmelisusest loobunud. Tunneme nende poolt väga suurt toetust, kuigi jõusaalis ei käi eriti kedagi.“

 
 
 
View this post on Instagram

#bullmentula #bull #bullsallout #baoarmy #baoworld #alltogether #yrittäjätyhdessä

A post shared by Jari "Bull" Mentula Ifbb Pro (@bullmentula) on