Eelmisel aastal võitis Meistrite Liiga Liverpool. UEFA tahab iga hinna eest ka tänavu Euroopa parima jalgpalliklubi välja selgitada.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
17. aprill 2020, 13:37

JALGPALL EI ANNA ALLA: UEFA tahab augustis Meistrite Liiga lõpuni mängida

Briti rahvusringhäälingu sõnul töötab Euroopa jalgalliliit (UEFA) plaani kallal, mille põhjal mängitakse selle hooaja Meistrite Liiga augustis lõpuni.

UEFA tuleb kokku 23. aprillil ja laual on küsimus, kas ja millal võiks jalgpall Euroopas platsile naasta. BBC andmeil soovitakse Meistrite Liiga hooaeg kindlasti lõpuni mängida ja finaali kuupäevaks on planeeritud 29. august.

Üheks murekohaks on kohalike liigadega jätkamine. Suure tõenäosusega antakse kohalikele alaliitudele võimalus liigahooajad lõppenuks kuulutada, mis ajaks omakorda sassi Euroopa üleminekuaknad.

Samas Meistrite Liigaga soovitakse augustis jätkata. Kui see õnnestub, siis finaal toimuks 29. augustil Istanbulis. Kolm päeva varem läheksid Gdanskis vastamisi kaks Euroopa Liiga paremat tiimi.

Meistrite Liiga mängude jätkamiseks on kaks tööversiooni. Esimese puhul mängitakse edasilükatud veerand- ja poolfinaalid ära juulis ja augustis. Kui see plaan ei õnnestu, siis selgitatakse finalistid välja miniturniiril, kus klubid kohtuvad omavahel korra.

Kaheksast veerandfinalistist on hetkel teada neli: Pariisi Saint-Germain, RB Leipzig, Bergamo Atalanta ja Madriidi Atletico. Neljas paaris pole kaheksa parima hulk pääseja veel selgunud. Mõnevõrra keerulisem on seis Euroopa Liigaga, kus konkurentsis on veel 16 klubi ja mõnes paaris on isegi avamängud pidamata.