Jennie Öberg imestab, kuidas inimesed suudavad koroona üle elada.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
17. aprill 2020, 14:29

Koroonaviiruse ja kopsupõletikuga haiglasse sattunud Rootsi suusakoondislane: enesetunne oli kohutav ja suutsin vaevu voodist tõusta

Rootsi koondise suusataja Jennie Öberg avaldas, et sattus kopsupõletiku ja koroonaviirusega haiglaravile. Naine imestab, kuidas riskigrupis inimesed suudavad sellise haiguse üle elada.

"Mu enesetunne pole kunagi varem nii halb olnud," tunnistas Öberg Svergies Radio intervjuus. Naise sõnul polnud tal esiti aimu, et ta on just koroona üles korjanud.

Haiguse esimene faas läks tal kergelt. "Mul oli palavik, köha ja magasin nädal aega kodus. Aga siis mu seis paranes ja sain taas trenni teha," kirjeldas rootslanna.

Hullem ootas Öbergi alles ees. Kuigi ta käis haiguse esimestel päevadel arsti juures, siis testid midagi ebanormaalset ei näidanud. "Äkki tuli kõik tagasi," meenutas 30aastane suusataja. "Olin kõrge palavikuga kaheksa päeva kodus ja lõpuks viidi mind kolmeks päevaks Sunderby haiglasse."

Röntgen näitas, et Öberg on kopsupõletikus. Samuti sai ta COVID-19 testis positiivse tulemuse. "Ma ei suutnud midagi süüa ega juua. Enesetunne oli kohutav ja suutsin vaevu voodist tõusta," tõdes naine, kelle hingamine oli raskendatud ja kes sai seetõttu lisahapnikku. "Seda kõike oli korraga nii palju, et imestan, kuidas inimesed seda üle elavad."

Nüüd on kaks nädalat kestnud piinad läbi ja naine taas terve. "Väga mõnus on ennast taas tervena tunda," rõõmustab Öberg.