Olümpiamängud peaks toimuma 2021. aastal, aga see pole praeguse seisuga veel lõplik tõde.Foto: Issei Kato
Olümpia
18. aprill 2020, 12:55

Meditsiiniprofessor: olümpiamängud saavad toimuda vaid siis, kui meil on olemas vaktsiin

Edinburghi ülikooli meditsiiniprofessor Devi Sridhar avaldas arvamust, et kui koroonaviiruse vastast vaktsiini järgmiseks aastaks välja töötatud ei ole, on Tokyo olümpiamängude korraldamine 2021. aastal ülimalt ebatõenäoline.

Teatavasti otsustasid jaapanlased ja rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), et tänavu suvel toimuma pidanud olümpiamängud peetakse 2021. aasta 23. juulist 8. augustini. Devi Sridhar pole aga sugugi nii optimistlik.

"Kõik sõltub vaktsiinist," nentis professor. "Teadlased on lootusrikkad, et see saab pooleteise aastaga valmis, kuid on võimalus, et läheb ka kiiremini.

Kui järgmiseks aastaks on efektiivne ja kõigile kättesaadav vaktsiin olemas, siis on olümpiamängude toimumine reaalne. Kui aga vaktsiini pole, siis tundub mängude toimumine väga ebatõenäoline."

ROK pole Sridhari arvamust kommenteerinud, kuid sealtki on tulnud signaale, et koroonaviirus võib mõjutada ka 2021. aasta mänge. Tõsi, olümpia sootuks ära jäämisele pole vihjatud, kuid ROKi tähtis ametnik John Coates on tõdenud, et kõigis oma otsustes tuleb järgida maailma tervishoiuorganisatsiooni WHO juhtnööre.