Kerr Kriisa.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
18. aprill 2020, 21:25

KÕVA SÕNA! Kerr Kriisa liitub USA tippülikooliga

Eesti korvpallikoondise tagamängija Kerr Kriisa kinnitas USA veebilehele ESPN, et ta liitub üliõpilasliigas NCAA mängiva Arizona Wildcatsiga.

"Arizona osutus valikuks nende treenertiimi tõttu ja usun, et see on parim koht arenemiseks," kinnitas Kriisa ESPNile. Eestlane alustas möödunud hooaega Kaunase Žalgrises, mille ridades ta pääses ka Euroliigas platsile. Hooja keskpaigas oli ta laenul Prienai meeskonnas, kuid aasta lõpetas Kriisa Žalgrise duublis.

"Jälgisin aasta-aastalt ülikoolikorvpalli aina tähelepanelikult ja mõistsin, et suudaksin seal efektiivne olla," selgitas Kriisa. "Tegu on mängustiililt erineva korvpalliga, aga usun, et see oleks mulle hea väljakutse."

Kriisal on olemas kõik võimalused Arizona mängivasse koosseisu pääsemiseks, sest võistkonna kaheksast paremast pallurist lahkus koguni seitse. ESPN usub, et 19aastane eestlane võib uuel hooajal olla tiimi üks võtmemängijaid.

"Kõige parem on (Wildcatsi) minna ilma ootusteta," ütles Kriisa. "Ma lähen sinna, alustan nullist ja pean igas trennis tõestama, et väärin kohta suurepärases mängijate grupis."

ESPNi sõnul jäi Kriisa ülikoolidele silma Kaunases toimunud Adidas Next Generational Tournament'il, kus ta valiti turniiri parimaks mängijaks. Eriti silmapaistev oli tema kaitsemäng prantslase Killian Hayesi vastu. USA veebilehe the Ringer ajakirjanik Kevin O'Connor peab Hayesi selle aasta drafti parimaks mängijaks.

Arizona Wildcats on USA üliõpilaskorvpalli üks tugevaimaid tiime. Võistkonna ridades on mänginud teiste seas 2018. aasta drafti esimene valik Deandre Ayton, 2014. aasta neljas valik Aaron Gordon ja Soome NBA-täht Lauri Markkanen.