Venelane Aleksandr Bolšunov võitis tänavu legendaarse Holmenkolleni 50 km klassikadistantsi, kuid pole auhinnarahast saanud veel sentigi.Foto: AP/Scanpix
Talisport
19. aprill 2020, 17:54

RAHA NAPIB: legendaarse Holmenkolleni MK-etapi korraldajad on suusaässadele võlgu

Murdmaasuusatamise MK-sarja hooaja viimaseks jäänud etapi, legendaarse Oslo Holmenkolleni korraldajad pole sportlastele ikka veel auhinnarahast sentigi maksnud.

Organiseerimise eest vastutava Holmenkollen Ski Festivali boss Kristin Vestgren Säteröy kinnitas NRK-le, et on enam kui kuu aega tagasi toimunud võistluse auhinnarahad võlgu.

Esikolmikule (meestest Aleksandr Bolšunov, Simen Hegstad Krüger ja Emil Iversen ning naistest Frida Karlsson, Therese Johaug ja Ebba Andersson) on ette nähtud vastavalt 10 000, 7500 ja 5000 Šveitsi franki. See teeb ümmarguselt 9500, 7100 ja 4750 eurot

"Oleme olukorras, kus juhtkonnal on kohustus tegutseda," lausus Säteröy. "Peame esmajoones kindlustama, et meil on päästeplaan. Alles seejärel saame võlad ära maksta. See tähendab, et need maksed peavad ootama kuniks meil on kõik kontrolli all."

Organisatsioonil jäi koroonaviiruse pandeemia tõttu saamata hinnanguliselt 1,34 miljonit eurot tulu, sest murdmaa, kahevõistluse ja suusahüpete MK-etapid toimusid tühjade tribüünide eest ning laskesuusatamise MK-etapp tühistati.

Säteröy loodab, et organisatsioon saab riigilt finantsabi. Lisaks lubab ta kõvasti töötada selle nimel, et kõik lõppeks õnnelikult.