Kalle Palander tunnistab, et oleks ta naiste tagaajamise asemel sporti tõsisemalt võtnud, siis oleks ta märgatavalt rohkem MK-etapivõite.Foto: Mati Hiis
Talisport
20. aprill 2020, 17:09

Soome mäesuusatäht meenutab oma metsikut karjääri: naistes käimised, magamata ööd ja vihane treener

Soome endine mäesuusatipp ja nüüdne Ontika mõisaomanik Kalle Palander tunnistab, et tal jäid naistes käimiste ja magamatuse pärast võitmata nii mõnedki MK-etapid.

Kalle Palander on Soome läbi aegade edukaim meesmäesuusataja. 1999. aastal tuli ta üllatuslikult slaalomi maailmameistriks ja hooajal 2002–2003 võitis ta üldkokkuvõttes maailmakarika. Soomlane jõudis MK-poodiumile 30 korral ja võitis 14 etappi. Mees tunnistab, et tal võinuks olla esikohti rohkemgi, aga saatuslikuks said rohked seiklused naistega.

Palander pole kunagi varjanud, et karjääri jooksul ja pärast seda on ta kõvasti elu põletatud, veetnud rohkelt magamata öid ja hooti on seiklustesse kaasatud tundmatud öökaaslased.

Hiljutises intervjuus Soome meediale tõi mees näiteks Kitzbüheli slaalomivõistlusel juhtunu. "Ingemar Stenmark oli Kitzbüheli võitnud kolm korda. Sain aru, et ma ei suuda korrata Stenmarki 86 MK-etapi võitu. Tahtsin samas korrata tema tulemust ehk võita Kitzbüheli etapi kolmel korral järjest," meenutas Palander.

Unistus nurjus vähese enesedistsipliini pärast. Palander tunnistab, et lahkus võistluseelsel õhtul linnapeale tähistama. "See toimus õhtul enne starti. Alkoholi ma ei tarvitanud, sest võitluse eel ei saa juua. Aga seal toimus igasuguseid muid asju, millest ma ei hakka lähemalt rääkima," kinnitas soomlane. "Saabusin hotelli tagasi neli hommikul ja sadas tihedat lund. Kõik teised masinad oli 30 cm lumekorra all, väljaarvatud Palanderi Audi RS6."

Rahvuskoondise peatreener Christian Leitner sai asjast kohe aru. "Palander! Miks teie auto pole lumine? Millal te tuppa saabusite? Ahah, et abitreener laenas teilt masinat. Seda ma küll ei usu," meenutab Palander peapesu.

Palander lõpetas Kitzbühli võistluse esimese sõidu kolmandal kohal, kuid siis andis magamatus tunda. Ainult kaks tundi und oli jäänud väheseks ja Palander kukkus teises voorus 18. kohale.

"Niisiis, ma n***isin oma kolmanda võidu maha," ütles Palander raadiosaatejuhile. "Ma loodan, et see oli seda väärt," vastas saatejuht endisele suusatähele.