ARMASTUSKIRI KOROONAKANGELASTELE: Hiigelkontsert toimus USA poptähe Lady Gaga eestvedamisel. Laulja esitas oma kodus Charlie Chaplini kuulsa pala „Smile“. Foto: SIPA/Scanpix
Inimesed
20. aprill 2020, 17:13

Staaride mammutkontsert tõi heategevuseks ligi 130 miljonit dollarit

Lady Gaga kureeritud kaheksatunnisel virtuaalkontserdil ühendasid koroonavastases võitluses jõud tippmuusikud, nende seas Rolling Stones, Paul McCartney ja Beyoncé. Lady Gaga nimetas umbes 128 miljonit dollarit sisse toonud mammutülekannet armastuskirjaks koroonapandeemia eesliinivõitlejatele.

USA poptäht pühendas maailma terviseorganisatsiooni ja mittetulundusorganisatsiooni Global Citizen kaasabil ellu toodud kontserdi „One World: Together At Home“ („Üks maailm: ühiselt kodus“) kiirabi- ja haiglatöötajatele, kes võitlevad koroonaviiruse vastu ennastsalgavalt eesliinil, kuid ka poe- ja postitöötajatele ning heategevusaktivistidele. Lady Gaga toonitas: „Muusikud tahavad anda tagasi veidikenegi seda headust, mida te meile olete jaganud.“ Superstaar esitas oma kodus Charlie Chaplini kuulsa meloodia „Smile“. „Me tahame selle pandeemiaga ühele poole saada ja ma tean, et ka teie,“ vahendab BBC News.

Kaheksatunnises tele- ja voogedastusülekandes, mis on Youtube'is järelvaadatav, osalesid oma kodus filmitud laulude ja sõnavõttudega näiteks Elton John, Stevie Wonder, David Beckham ning endised USA esileedid Michelle Obama ja Laura Bush. The Beatlesi legend Paul McCartney nimetas tervishoiutöötajaid kriisiaja tõelisteks kangelasteks. Ta meenutas oma ema Maryt, kes tegutses II maailmasõja ajal meditsiiniõena, ja esitas hiti „Lady Madonna“. Ansambel Rolling Stones suutis sõus, millesse olid pikitud eesliinimeedikute tõsielulood, esitada akustilise ühislaulu neljast eri paigast. 

Heategevuskontserdi lõpetas Lady Gaga, Céline Dioni, Andrea Bocelli, John Legendi ja Hiina pianisti Lang Langi ühislaul „The Prayer“, mis oli algselt Dioni ja Bocelli duett. Ülekande jooksul kogutud tulud lähevad koroonavaktsiini väljatöötamiseks ning kohalikele ja piirkondlikele heategevusfondidele.

Ühiselt lauldi ka Andrea Bocelli ja Céline Dioni hitti „The Prayer“. Foto: SIPA/Scanpix