Foto: Kojima Productions
Esport
21. aprill 2020, 15:04

VIDEO | Me kõik naersime, ent „Death Strandingus“ nähtud jaburast pakkide kandmise tehnoloogiast on saamas reaalsus

Mullu sügisel ilmus legendaarse mänguarendaja Hideo Kojima iseseisvunud mängustuudio esimene teos. See kandis nime „Death Stranding“ ning selle peaosas oli postapokalüptilises maailmas kulleriteenust osutav Sam Porter Bridges.

Mängu tunnusjoonteks said selle veider narratiiv, mis segas kokku poliitika ja üleloomulikud jõud ning monotoonne, ent veidralt külgetõmbav mängitavus.  Nimelt oli Sami juhtiva mängija ülesandeks jalgsi (vahel harva ka aeglaste mootorsõidukite abiga) suurelt avatud kaardil pakke ringi vedada ning erinevaid tugipunkte tervet Ameerikat hõlmavasse võrku ühendada.

Mängu üle visati ka pisut nalja. Eelkõige tundus paljudele, siinkirjutaja kaasaarvatud, humoorikas viis, kuidas Sam endale kilode viisi kaste selga vinnas ning neid tasakaalustades mägisel maastikul ringi ronis. Vahel oli talle sel teekonnal abiks ka motoriseeritud eksoskelett, mis laadungi raskuse all olemise hõlpsamaks muutis.


Nüüd aga selgub, et Kojima jaburana tunduva tulevikunägemuse üle naermine oli ennatlik. Nimelt on eksoskelettidele keskenduv tehnoloogiakompanii ULS Robotics testimas seadet, mis ääretult sarnane sellele, mis Sam Porter Bridgesi tööd lihtsamaks tegi.

Internetti jõudnud videos näeme, kuidas üks õnnetu (või abivahendi üle õnnelik) kuller on üll tõmmanud eksoskeleti. Tema turjale on asetatud aga terve hunnik kaste, mis sihtkohta toimetamist vajavad. Tundub tuttav?