Aleksandra Stepanova ja Ivan Bukin.Foto: TASS/Scanpix
Talisport
21. aprill 2020, 17:53

Nimi ähvardab rikkuda kauni venelanna maine

Venemaa iluuisukaunitar Aleksandra Stepanova on nördinud, sest viimastel nädalatel on kõvasti kahjustatud tema mainet.

Nimelt levis paljudes meediaväljaannetes üle maailma info, nagu oleks jäätantsija Aleksandra Stepanova andnud positiivse dopinguproovi. Väideti, et kõik tema tulemused ja võidetud medalid tühistatakse alates 2018. aasta novembrist.

Tegelikult andis positiivse dopinguproovi hoopis kergejõustiklane Aleksandra Stepanova. Tass kirjutab, et just sama nimega jooksja on tegelik petis, kuid paljudes piiritagustes uudisteportaalides aeti kergejõustiklane ja jäätantsija segamini.

„Paljud uudised ületavad praeguses olukorras kõik kujuteldavad piirid,“ teatas uisutaja Stepanova TASSile. „Austatud meediaväljaanded on avaldanud materjali kõikjal maailmas. Sellised juhtumid võivad sportlase elule väga palju kahju teha. Ülimalt kahetsusväärne, et meie elusid hinnatakse ja ajakirjanike enda tööd tehakse nii põhimõttelagedalt.“

24aastane Stepanova on oma partneri Ivan Bukiniga võitnud neli Euroopa meistrivõistluste medalit: ühe hõbeda ja kolm pronksi. Stepanova ja Bukin on ka 2013. aasta juunioride maailmameistrid.

Aleksandra Stepanova ja Ivan Bukin. Foto: AFP/Scanpix