Kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Andrus Veerpalu seisab Tehvandi suustaadioni väravas oleval värvilisel plakatil. Olgu mis on, aga need saavutused jäävad talle alles. Mil moel ta nendeni jõudis, jäägu tema ja treener Mati Alaveri südametunnistusele.Foto: Aldo Luud
Talisport
8. veebruar 2021, 12:37

ÕL ARHIIV | Otepää rahvas soovib, et Veerpalu avaks lõpuks suu. „Ta võis olla ohver, aga nii vana inimene võiks natuke ka oma peaga mõelda.“ (11)

Andrus Veerpalu 50. sünnipäeva puhul taasavaldame 22. aprillil 2020. aastal Õhtulehes avaldatud loo sellest, mida arvavad Otepää inimesed meie (kunagisest) suusasangarist.

Kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu naeratava näoga plakat tervitab igal talvel Tehvandi staadioni väravas tuhandeid Tartu maratonil osalevaid suusatajaid. Neid tiitleid ei võta Veerpalult keegi ära, kuid tema sportlaskarjääri lõppu varjutanud dopingusaaga, mis sai treenerina ebameeldiva jätku mulluse Seefeldi MMi „Aadrilaskmisel, on paisanud kunagise kangelase põrmu. Või kas ikka on? Õhtuleht käis Veerpalu kodulinnas Otepääl ja uuris kohalike elanike käest, mida kuulsast kaaslinlasest praegu arvatakse.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99