Ronnie O'Sullivan.Foto: SWNS/Scanpix
Spordivaria
21. aprill 2020, 22:26

Kuninga lahkumine: kaks aastat, mis erinevad kõigist eelnevatest

Ronnie O'Sullivan kuulub kahtlemata kaasaegse spordi suurkujude sekka. Nüüd mõtleb snuukrilegend tõsiselt karjääri lõpetamise, kuid enne seda on tal vaja enda jaoks veel midagi tõestada.

Nimelt kavatseb 44aastane O'Sullivan järgmisel kahel aastal pühenduda täielikult spordile ning võita nii palju karikaid, kui vähegi suudab.

Võib tekkida küsimus, kas kõigi aegade parimaks snuukrimängijaks peetav mees ei pühendunudki varem sajaprotsendiliselt spordile? Ei. O'Sullivani elus on vahelduva eduga rolli mänginud nii narkootikumid kui ka alkohol. Katkisest perekonnast pärit meest on saatnud pidevad tõusud ja mõõnad: eufooriad vahelduvad depressioonidega. Veidi hingerahu leidis ta paari aasta eest, kui otsustas vähem võistelda ja treenida.

Ronnie O'Sullivan. Foto: AFP/Scanpix

Ehk on isegi üllatav, et tulemuste kõikumises pole O'Sullivani pöörane elu eriti kajastunud. Laias laastus võib teda ikkagi pidada meheks, keda on kardetud alati ja igal turniiril. Loomulikult on Rakett (O'Sullivani hüüdnimi - toim) ka põrunud, kuid kõik teavad, et juba järgmisel nädalal võib ta näidata täielikku maagiat.

Muuhulgas on O'Sullivan varemgi korduvalt lubanud karjääri lõpetada. Vahel on ta viidanud väsimusele, tihtilugu aga hoopis snuukrimaailma bosside saamatusele. Inglane on läbi karjääri pidevalt ala juhte kritiseerinud ja pikalt saatnud. Laias laastus on ta moodustanud omamoodi ühe mehe opositsiooni, sest vaid O'Sullivanil on selline staatus, et teda ei saa ühegi väljaütlemise eest karistada. Kui bossid astuks vastu O'Sullivanile, siis astuks nad vastu suurele osale fännidest.

Eelnev lubab omakorda Raketil seista ka oma kaasmängijate õiguste eest. Ähvardus - „kui te nii ei tee, siis lähen ma ära“ -  kõlab tema suust hirmuäratavana, sest bossid teavad, et O'Sullivan on kogu maailma snuukri suurim propageerija ja kindlasti ka rahaallikas.

Seekordne karjääri lõpu jutt tundub olevat veidi teistsuguse ajandiga. „Järgmisel kahel aastal keskendun snuukrile ja mängin igal turniirl, kus võimalik. Annan endale viimase võimaluse. Näis, kas see viib mu mängu sellisele tasemele, et olen taas võitmiseks piisavalt enesekindel,“ rääkis ta Instagrami kahekõnes teise legendi Stephen Hendryga.

Ronnie O'Sullivan. Foto: PA Images / Scanpix

„Muidugi tahaksin võita ka kuuenda MM-tiitli, kuid vahel on mu snuukriväline elu olnud liiga kaootiline,“ ütles O'Sullivan, kelle viimane MM-tiitel pärineb 2013. aastast. „Samas, kui ma ei võida rohkem maailmameistrivõistlusi, siis ei tohiks ma enda vastu liiga karm olla.“

Praeguse seisuga on tänavune snuukri MM lükatud juuli lõppu ning toimub Sheffieldis tühjade tribüünide ees. Kas publiku puudumine rikub võistluse? „Iga toimuv MM on parem kui mitte-toimuv MM,“ sõnas O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan. Foto: PA Images / Scanpix