Foto: Pexels.com
Esport
22. aprill 2020, 13:58

Karantiini ajal mängivad Õhtulehe lugejad varasemast tunduvalt rohkem üksikmänge

Hiljuti viisime enda lugejate seas läbi küsitluse, milles uurisime, kuidas on eriolukorra ajal muutunud nende mängimisharjumused. Selgus, et nüüd pööratakse varasemast tunduvalt rohkem tähelepanu teostele, kus seigeldakse üksi.

52,6% vastajatest nentisid, et mängivad karantiini ajal oluliselt rohkem. 36,9% leidsid, et mängimisele kuluv aeg pole muutunud, küll aga nentisid 13,7% neist, et mängisid ka varem palju, samas kui 23,2% jaoks piisab ka mõõdukast mängimisest. 6,3% vastajatest on hakanud videomängudele vähem tähelepanu pöörama.

Nädalas kulutatakse mängimisele keskmiselt 20-40 tundi. Madalaimaks tulemuseks seitsme päeva peale jäi vaid üks, kõrgeimaks tulemuseks aga 105 tundi või isegi rohkem.

52,6% väidab, et mängib varasemast rohkem üle võrgu mitmikmänge, ülejäänud 47,4% selles osas muutust täheldanud pole. Suur hüpe on toimunud aga üksikmängijale mõeldud teoste nautimise osas. Lausa 71,6% vastanutest on karantiini ajal keskendunud teostele, mille mängimine ei nõua sõprade abi.

Populaarseimateks teosteks osutusid mitmikmängude puhul  „Fortnite“, „CS:GO“, „Apex Legends“ ja „Call of Duty: Warzone“. Üksikmängude puhul eelistatakse Ubisofti loomingut („Assassin's Creed“ ja „Far Cry“ seeriad), märtsi lõpus ilmunud „Doom Eternalit“ ning „Farming Simulator 19“.