Kerr Kriisa lahkus Kaunase Žalgirisest.Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. aprill 2020, 18:17

Kriisa ei välista Žalgirisse naasmist: suhtlus jäi normaalseks

Järgmisest hooajast liituvad USA ülikooliliiga NCAA tippu kuuluvate Arizona Wildcats ja UC Davis Aggies meeskondadega noored Eesti korvpallurid Kerr Kriisa ja Ran Andre Pehka. Noormehed külastasid Betsafe LIVE’i ning rääkisid Kalev Kruusile ja Toomas Varale lähemalt oma otsuste tagamaadest ja uutest tiimidest.

Noorele Kerr Kriisale on Arizonasse liikumine märgiline saavutus, sest sealt on läinud lendu ka legendaarne Steve Kerr, kelle järgi on noormees enda nime saanud. Kriisa sõnas intervjuus, et kuigi ta pole varem enda nime päritolu selgitanud, siis on ta endise korvpalluri tegemiste ja trumpidega ennast kurssi viinud.

Kaunase Žalgirisest lahkumine läks Kriisa sõnul rahumeelselt ja sildu ei põletatud. „Suhtlus jäi normaalseks, ja kes teab, äkki lähen peale ülikooli tagasi,“ ütles ta. Kui koroonaviiruse leviku tõttu olid sarnaselt paljude klubidega Žalgirise tulevikusammud lahtised, siis Kriisal oli vaja teha suur otsus, millega ei saanud nii kaua oodata. USA on tema hinnangul individuaalses pooles ainuõige valik.

Arizona sats tuleb järgmisel hooajal paljude uute noorte tegijatega, mis on Kriisa sõnul kõigile hea väljakutse ja annab võimaluse mehe eest väljas olla. „Oleksin soovinud, et mõni kogenum vend on ees, aga kokkuvõttes ei tea, kuidas mul alguses minema hakkab. Võib-olla ei olegi abi vaja,“ ütles Kriisa.

Eesti koondise jaoks noormees järgmised neli aastat täiesti kadunud pole. „Kvalifikatsioonideks ma tagasi ei tule, kuid leppisime treeneriga kokku, et finaalturniirile jõudmisel kaalun ühinemist,“ sõnas ta.

Ka Pehkade dünastia noorim liige, 18-aastane Ran Andre siirdub ookeani taha UC Davis Aggies tiimi. „Mõte USAsse ülikooli minna oli juba varem. Sel aastal lükkasime asja käima ja märtsi alguses jäin pidama UC Davise juures,“ ütles Pehka. Õppeaine valikuid noormees veel teinud ei ole, kuid teda huvitavad reaalained, eesotsas matemaatika ja keemiaga. Korvpall on aga USAsse minemise peamise põhjus. „Olen kossumees ikka, haridus on boonuseks,“ ütles ta.

Pehka sõnul anti talle värbamisprotsessis suuri lubadusi ja räägiti isegi tiimijuhi kohast. Kuigi iga sõna tõsiselt võtta ei tasu, arvab Ran Andre siiski, et sealt võib tema korvpallikarjäär tõusuteele sattuda.

Täispikka Betsafe LIVE #9 Kriisa ja Pehkaga näeb Betsafe’i blogist.